JO13 boekt monsterscore tegen Smilde’94

Nadat de JO13 midweeks op sportpark ’t Hagehiem met 1-2 wist af te rekenen met directe titelconcurrent Rottevalle stond afgelopen weekend een thuiswedstrijd tegen Smilde ’94 op het programma. In oktober wisten de groenhemden in Smilde nog een benauwde 1-2 overwinning te boeken. De gasten waren echter met een gehavende selectie afgereisd naar Waskemeer in verband met enkele blessures en pijntjes. Hier stond tegenover dat Waskemeer wel op volle oorlogssterkte kon aantreden op sportpark ’t Ald Leger. Om in de kampioensrace te blijven moest er een overwinning neergezet worden. De JO13 begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd:

Jelmer Nick

Joan   Nander

Jayden   Patrick   Hein

Matthijs   Sem

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jarno Haaisma waren de krachtsverhoudingen al duidelijk. Smilde was niet bij machte om de aanvalslust van de JO13 te beslechten en moest alle zeilen bijzetten. De groenhemden combineerden naar lieve lust en vermaakten het publiek met mooie acties en uitstekend veldspel. De openingstreffer kwam op naam van Matthijs, die een steekbal van Patrick op waarde wist te schatten en oog-in-oog met de keeper niet faalde. Hierna was het hek van de dam wat resulteerde in een 10-0 ruststand. Het gros van de doelpunten kwam op naam van Patrick, Matthijs en Hein, maar ook Sem en Joan wisten hun goaltje mee te pikken. In de rust werd afgesproken dat alle spelers vandaag een goal moesten maken. Met dit in het achterhoofd begon het team voortvarend aan de tweede helft, want de 11-0 kwam op naam van Jayden en Nander wist met de 12-0 ook zijn naam op het wedstrijdformulier te zetten. In het restant van de wedstrijd nam Nander de keepershandschoenen over van Jelmer Nick, waarna het niet lang duurde voordat hij met een verwoestende uithaal tot scoren kwam. Uiteindelijk stokte de teller bij 22-0, waardoor de groenhemden wederom drie punten kunnen bijschrijven. Als de resultaten van de concurrenten meezitten kan de JO13 volgende week kampioen worden. In dat geval moet het wel zelf weten te winnen in Geesbrug van VCG, waar de JO13 dit seizoen nog niet tegen gespeeld heeft. Gezien de resultaten van de afgelopen weken moeten de groenhemden in staat zijn om Geesbrug te verlaten met drie punten. Op sportpark De Heidepol zal om 10:15 afgetrapt worden.