JO13 wint topper tegen Rottevalle

Voor de JO13 stond afgelopen zaterdag een echte kraker op het programma. Op sportpark ’t Ald Leger werd namelijk gespeeld tegen Rottevalle. Net als Waskemeer waren deze nog ongeslagen in de competitie en met een klinkend doelsaldo van +38 uit vier gespeelde wedstrijden zijn de cijfers indrukwekkend te noemen. Dit kan daarentegen ook gezegd worden van de cijfers van de groenhemden, want in drie wedstrijden werd al 49 keer het net gevonden en viel er slechts één tegentreffer te noteren. De verwachting is dat Waskemeer samen met Rottevalle en VCG zal gaan uitmaken wie zich kroont tot de kampioen. De eerste horde in de kampioenstrijd stond dus dit weekend gepland. Onder leiding van scheidsrechter Jerre Wagenaar begonnen beide teams aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Waskemeer de bovenliggende partij was. De groenhemden konden daardoor al snel uitlopen naar een 3-1 voorsprong door doelpunten van Matthijs (2x) en Patrick. Keeper Jelmer Nick kende voor de rest een rustige ochtend. Het slotakkoord van de eerste helft was aan Jayden, die met een wereldgoal vanaf een meter of 20 de keeper wist te verschalken. Ook in de tweede helft ging Waskemeer door met waar het de eerste helft aan begonnen was. Met enkele mooie aanvallen werden o.a. Sem, Matthijs en Patrick in stelling gebracht, maar deze wisten het net (nog) niet te vinden. Uiteindelijk bezweek Rottevalle onder de aanvalsdrang van de groenhemden en wist Matthijs de 5-1 binnen te schieten. Patrick speelde van achteruit Jayden in, die met een bekeken steekpass Matthijs wegstuurde. Deze wist daarna beheerst de keeper te verschalken. Ook de 6-1 kwam op naam van Matthijs, die de bal in de verre hoek wist te plaatsen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 7-1 doordat Patrick een solo door de verdediging wist te bekronen met een doelpunt.

Door deze driepunter zijn de groenhemden nu opgeklommen tot de koppositie in de competitie. Op basis van het vertoonde spel is duidelijk dat het team van leider Bart Roijinga mee gaat doen om de prijzen. Het publiek wordt vermaakt met goed positiespel, mooie combinaties en veel doelpunten. Zoals Theo Reitsma het na afloop van de gewonnen EK finale in 1988 omschreef is “het een goed stel” en belooft dit veel goeds voor de toekomst! Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd gepland voor de JO13. Dan komt TFS op bezoek op sportpark ’t Ald Leger. Aanvang van deze wedstrijd is om 11:15.