JO15 boekt eclatante zege op J.V. Oostenburg

Zaterdag speelde Waskemeer JO15 de thuiswedstrijd tegen J.V. Oostenburg. Het draait dit seizen lekker bij de Waskemeerse talenten, in de competitie werden er voor zaterdag nog maar 4 punten verloren en het doelsaldo na acht wedstrijden bedroeg +47. Bovendien werd in september al van hetzelfde J.V.O met tien doelpunten verschil gewonnen in de beker. Daardoor ging het er voor de wedstrijd niet over óf er gewonnen zou worden, maar vooral met hoeveel doelpunten verschil.

In het kader van ‘hoe motiveren we ze nog’, werd het doel deze wedstrijd voor de pupillen bepaald op de nul houden en meer dan twaalf goals maken door coaches Halbe-jan en Jelmer. Met dit in het achterhoofd werd de wedstrijd aardig begonnen door Waskemeer. Het spel was niet bijzonder goed, maar toch werden er erg veel kansen gecreëerd. Helaas stond het vizier nog niet helemaal op scherp, en werden de veel kansen ook net zo makkelijk gemist. Gelukkig kon er voor rust toch vier keer gejuicht worden door Waskemeer. De groene verdediging gaf de tegenstander uit Oosterwolde geen ruimte voor kansen, waardoor er met 4-0 gerust kon worden. In de rust werd besloten dat het spel een stuk beter kon in de tweede helft. Mid-mid Sander meende dat iedereen er best wat eens wat feller ‘op mocht klappen’, hier was iedereen het roerend mee eens. Nu waren dit enkel woorden, of deze in daden om werden gezet moest natuurlijk nog blijken. Al gauw in de tweede 35 minuten werd duidelijk dat dit het geval was. De thuisploeg verloor bijna geen duels meer op het middenveld en ging rustig door met aanvallen. Er werd nog 5 keer gescoord, en de tegenaanvallen van J.V.O werden resoluut door de verdediging of keeper Nanning onschadelijk gemaakt. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een uitslag van 9-0. De doelstelling van 12-0 werd misschien niet gehaald, toch overheerste er na afloop bij een ieder van de groene brigade tevredenheid.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd bij Trinitas op het programma. Er wordt echter misschien stiekem al een weekje verder vooruitgekeken, wanneer in de bekerwedstrijd Roden (hopelijk) zal blijken hoe ver Waskemeer nou echt is.