JO15 pakt tweede plaats op Univé boarding toernooi in Leek

Afgelopen zondag heeft de JO15 deelgenomen aan het Univé boarding toernooi in Sportcentrum Leek. Waar dit toernooi de afgelopen 31 jaar werd gehouden op een regulier zaalspeelveld is de insteek dit jaar veranderd en heeft men gekozen voor het opzetten van een boarding toernooi. Door het toevoegen van een boarding om het speelveld is het spel flitsender en intensiever geworden, aangezien de bal niet uit kan gaan tenzij deze over de boarding gespeeld wordt. Dit betekent dat er meer gevraagd wordt van de conditie van de spelers aangezien het spel amper stil ligt. Coach Halbe Jan de Boer had er echter alle vertrouwen in dat zijn team hier klaar voor was, aangezien zijn spelers zich de afgelopen weken hebben voorbereid in MFC de Wier te Ureterp.

De loting had uitgewezen dat de groenhemden waren ingedeeld in een poule met Haulerwijk, TLC, Zevenhuizen en Stanfries. De eerste wedstrijd was direct een derby, aangezien Haulerwijk als openingswedstrijd op papier stond. Nadat Halbe Jan zijn spelers op scherp had gezet begon de JO15 om 15:15 aan de wedstrijd. De peptalk van de coach had effect, want de spelers schoten uit de startblokken en wisten in de speeltijd van 15 minuten met 9-1 een monsterscore neer te zetten! De volgende wedstrijd werd gespeeld tegen TLC. Nadat de groenhemden enkele grote kansen onbenut lieten wist TLC uit een vrije trap wel de openingstreffer te produceren. Wat volgde was een alles-of-niets offensief, wat helaas resulteerde in niets aangezien TLC in de slotminuut nog de 0-2 op het scorebord wist te zetten. De spelers hadden echter geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten, want wedstrijd nummer drie stond alweer op het programma. Tegenstander hierin was Zevenhuizen. De JO15 herpakte zich uitstekend van de nederlaag en wisten uiteindelijk de wedstrijd met een 4-1 overwinning af te sluiten door twee doelpunten van de nieuwe aanwinst Yannick en treffers van Sander en Bart. De slotwedstrijd was hierdoor de beslissende wedstrijd in de strijd om de eerste plaats. Winst op Stanfries zou namelijk betekenen dat de JO15 op doelsaldo met het eremetaal aan de haal zou gaan. Helaas bleek dat te hoog gegrepen en eiste de vermoeidheid z’n tol. Stanfries sloot de wedstrijd af met een verdiende 3-0 overwinning en ging er daardoor met de felbegeerde beker vandoor.

Ondanks deze (kleine) domper kan ook de JO15 met een tevreden gevoel terugkijken op het toernooi, wat uiteindelijk met een mooie tweede plaats werd afgesloten. Het effect van voorbereidende zaaltrainingen was goed zichtbaar aan het vertoonde spel van de spelers en deze wisten enkele flitsende individuele acties en combinaties op de mat te leggen. Dit maakt dat coach Halbe Jan de Boer het aanstaande KNVB kerstzaalvoetbal toernooi, welke gepland staat op donderdag 27 december in Drachten, met vertrouwen tegemoet gaat!

Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.