JO15 walst in derby over Haulerwijk heen

Na het seizoen met een 3-3 gelijkspel tegen Read Swart te zijn begonnen, stond afgelopen zaterdag met de uitwedstrijd tegen S.V Haulerwijk de eerste derby van het seizoen alweer op het programma voor de JO15 van Waskemeer. Onder het motto ‘op de fiets is een kilometer niets’ vertrokken de manschappen onder leiding van trainers Halbe-Jan en Jelmer per stalen ros naar onze aartsvijand. Dat dit al om 8 uur ’s ochtends moest gebeuren leidde aanvankelijk tot wat gemopper, maar terwijl de laatste teamgenoten onderweg langs de vaart op werden gepikt, kwam de stemming er steeds meer in. Eenmaal op een stralend sportpark De Hichte aangekomen, bleken alle ingrediënten aanwezig voor een mooie voetbalderby.

Tijdens de warming-up werd duidelijk dat er tegen een groot aantal bekenden zou worden gespeeld, en dat vandaag verliezen er de komende schoolweek niet leuker op zou maken. Samen met de trainers werd dan ook besloten dat dit scenario absoluut voorkomen moest worden. Waskemeer zette deze woorden vanaf de aftrap om 9.00 uur direct kracht bij, door fel uit de startblokken te komen. Haulerwijk bood echter goed weerstand, wat leidde tot een scherp eerste kwartier zonder veel kansen. De ban werd na twintig minuten gebroken. De net in de spits ingevallen Aaren verzilverde zijn eerste dieptepass, gegeven door Sander, door de bal keurig in de hoek te plaatsen. Deze goal bleek het startschot van een kansenregen voor Waskemeer die de rest van de wedstrijd aan zou houden. Binnen vijf minuten na de openingsgoal had Aren met een hard schot zijn tweede van de ochtend te pakken. Even later volgde Alex dit voorbeeld door vanaf een meter of 30 prachtig over de keeper heen te schieten. Vervolgens kopte Bart uit een goede corner de 4-0 binnen. Nog voor rust noteerde de actief spelende Sander zijn naam op het scoreformulier waardoor onze troepen met een goed gevoel de kleedkamer in konden.

In de rust waarschuwden oefenmeesters Halbe-Jan en Jelmer nog dat Haulerwijk wel eens uit kon zijn op revanche de tweede helft, maar hier kwam niks van terecht. Waskemeer sneed keer op keer door de Haulerwijkse defensie heen, en gaf onder leiding van de uitstekend ingevallen laatste man Lasse geen kans meer weg. Met mooie combinaties was het af en toe gallery play, waarbij alle spelers zich stuk voor stuk van hun beste kant lieten zien. Na een prachtig uitgespeelde aanval tikte Alex van dichtbij de 6-0 binnen, en was het verzet van onze vrienden uit Haulerwijk definitief gebroken. Slordig afronden en een uitstekend keepende doelman van Haulerwijk stonden meer goals in de weg, waardoor 6-0 de eindstand werd.

Door deze mooie overwinning was de terugreis op de fiets helemaal geen straf meer, en kan Waskemeer met vertrouwen uitkijken naar de laatste bekerwedstrijd van de poule. Deze wordt gespeeld op zaterdag 15 september om 11.45, thuis tegen J.V Oostenburg.

De wedstrijdfoto’s zijn door Jaco Jonkman gemaakt.