JO15 wint de derby in en tegen Bakkeveen

Maandagavond stond voor de JO15 een streekderby op het programma. Tegenstander was Bakkeveen, die tot dusver slechts eenmaal in competitieverband in actie waren gekomen en dit niet onverdienstelijk deden door met 7-3 te winnen van Oerterp JO15-2. Waskemeer kwam tot dusver tweemaal in actie, waarbij in de eerste competitiewedstrijd direct een monsterscore werd neergezet door Oerterp in eigen huis met 16-0 te verslaan. Vorige week zaterdag werd echter een 4-1 nederlaag geleden tegen titelkandidaat vv Drachten. De groen-hemden waren daarom gebrand op revanche, waarvoor de derby in en tegen Bakkeveen natuurlijk een uitgelegen mogelijkheid vormde

Om 19:00 werd er onder de rook van uitkijktoren Belvédère afgetrapt op het kunstgrasveld in Bakkeveen. De tactische wedstrijdbespreking van leiders Halbe Jan de Boer en Jelmer Haites bleek effect te hebben, want Waskemeer schoot uit de startblokken en legde met verzorgd aanvallend voetbal het vuur aan de schenen van de thuisploeg. Het duurde dan ook niet lang voordat Egbert vanuit een corner voor de 0-1 tekende. De 0-2 kwam op naam van Rik, die de bal op maat kreeg aangespeeld van Bart. Hierna was het Sander die de 0-3 tegen de touwen schoot. Bakkeveen had hier weinig tegen in te brengen en Alex zette na een vlotte combinatie de 0-4 op het scorebord. Een spaarzame tegenaanval van Bakkeveen betekende de 1-4, maar Waskemeer liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht door een doelpunt van Egbert de marge voor het rustsignaal weer op 4. Ook na de rust bleef het spelbeeld eentonig. De groen-hemden waren heer en meester en creëerden kans-op-kans. Uit één van deze mogelijkheden schoot Aren de 1-6 binnen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Bart, die de bal van de tegenstander veroverde en daarna de bal koelbloedig langs de keeper plaatste.

Door deze overwinning heeft de JO15 zich uitstekend herpakt van de thuisnederlaag tegen vv Drachten en meldt het zich weer in de top van de ranglijst. Daarnaast ging het in deze streekderby natuurlijk om de spreekwoordelijke eer en kunnen de spelers van de JO15 zich de komende tijd met opgeheven hoofd vertonen op school! Aanstaande zaterdag wordt er op het eigen sportpark ’t Ald Leger gespeeld tegen sc Boornbergum’80. De technische staf heeft er alle vertrouwen in dat ook deze wedstrijd tot een goed einde gebracht kan worden!

Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.