JO15 wint op het nippertje van Roden

Zaterdag stond voor de JO15 het thuisduel tegen Roden JO15-3 op het programma. Dit was voor de pupillen in het groen een uitgelezen kans om de eerste competitieoverwinning na de winter binnnen te halen, aangezien de eerste drie wedstrijden helaas verloren gingen. Ondanks dat er deze eerdere wedstrijden niet was gewonnen, was het veldspel en het creeëren van kansen elke week dik in orde. Alleen het benutten daarvan wilde nog niet zo goed lukken. Toch voelde het als een kwestie van tijd totdat dit wel ging gebeuren.

Tegen Roden leek het ook te gaan gebeuren. Ondanks dat het spel van Waskemeerse kant niet denderend was, braken de groenhemden er in de openingsfase regelmatig gevaarlijk uit. Na enkele waarschuwingschoten kon het thuispubliek juichen. Aren wist een gevoelvolle steekpass van Bart op waarde te schatten en schoof de bal beheerst langs de keeper van de tegenstander. Het leek er op dat de stand snel uitgebreid zou worden, aangezien Waskemeer vrolijk doorging met aanvallen. Helaas bleek het verhaal van de eerdere wedstrijden zich ook vandaag door te trekken. Mooie mogelijkheden werden gekeerd door de keeper van Roden of net naast het doel geschoten. Dit resulteerde in een 1-0 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef dit het wedstrijdbeeld. Waskemeer kon de kansen niet tot doelpunten promoveren, maar had de boel verdedigend prima op orde. De keren dat Roden er toch uitkwam loste keeper Nanning het goed op. Daardoor kwam de zege niet bijzonder in gevaar maar bleef het toch spannend tot het einde. Uiteindelijk trokken de groenhemden de winst met de minimale uitslag over de streep: 1-0.

We hopen dat deze lijn door wordt gezet de komende competitiewedstrijden, maar eerst staat er iets veel belangrijkers op het programma. Komende zaterdag spelen onze talenten namelijk de kwartfinale van de beker in en tegen Havelte! We kunnen daarbij natuurlijk alle steun van ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s of andere familie en vrienden om onze JO15 aan te moedigen naar een plek bij de laatste vier, wat een unieke prestatie zou betekenen. Dus beste lezers, hopelijk zien we jullie volgende week, we rekenen op jullie!

Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.