JO15 wint van vv Gorredijk

Afgelopen zaterdag stond voor de JO15 het duel tegen vv Gorredijk op het programma op het eigen sportpark ’t Ald Leger. Waskemeer is dit seizoen nog ongeslagen en hoopte deze lijn door te kunnen trekken om mee te blijven draaien in de kop van de ranglijst. Dit staat in schril contrast met tegenstander Gorredijk. De club met ruim 400 leden werd op voorhand ingeschat om mee te doen om de prijzen, maar is na 5 wedstrijden nog puntloos en daardoor hekkensluiter van de competitie.

Om stipt 10:00 floot scheidsrechter Paul Hofstee voor het begin van de wedstrijd. Gorredijk trok zich terug op eigen helft en Waskemeer had moeite om de stugge verdediging te doorbreken. Toch werden er kansen gecreëerd door onder andere Alex en Frits, maar deze hadden hun vizier niet op scherp staan. Na tien minuten was het Aren die de ban brak. Hij werd diep gestuurd op snelheid en faalde niet oog-in-oog met de keeper. Hierna dacht Waskemeer de wedstrijd op halve kracht uit te kunnen spelen en ging het te gemakzuchtig voetballen. Het gevolg was dat Gorredijk zich terug knokte in de wedstrijd Waskemeer zowaar onder druk kwam te staan. Tot kansen leidde dit echter niet en het was juist Waskemeer die de marge op twee bracht vlak voor rust. Sander controleerde een bal van de zijkant met de borst, stuurde daarmee de verdediging het bos in en ronde beheerst af. Tijdens de pauze werden de koppen bij elkaar gestoken en werd afgesproken als team de rug te rechten en direct scherp te beginnen aan de tweede helft. Dit plan slaagde en Waskemeer ging vol op de aanval. Een strakke voorzet van Rik werd door een tegenstander met rugnummer 13 verkeerd geraakt en deze deed daarmee zijn nummer eer aan doordat de bal in eigen doel belande. Een paar minuten later was het nogmaals Rik die als een wals door de verdediging van Gorredijk stoomde en ditmaal wel zelf raak schoot. Daarna was het de beurt aan Alex die een prima voorzet van Aren op waarde schatte en de stand op 5-0 bracht. De tegenstand van Gorredijk was gebroken en Aren maakte hier optimaal gebruik van door z’n trukendoos open te doen, 2 verdedigers af te schepen en met de buitenkant van zijn linkerschoen de marge op 6 bracht. De moegestreden Alex werd hierna vervangen door Lasse. Dit bleek een gouden wissel want Lasse positioneerde zich tweemaal optimaal voor de goal en kon daardoor twee voorzetten van Rik binnenwerken. Dit was het sein voor scheidsrechter Hofstee, die zijn zaakjes prima op orde had, om te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Door deze overwinning blijft Waskemeer in de “winning mood” en is het op basis van het aantal verliespunten zelfs koploper van de competitie. Volgende week treedt de JO15 om 10:30 aan tegen combinatieclub ONT. Ondanks het feit dat er geen supportersbus rijdt hopen we op veel publieke belangstelling in Opeinde!

Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn door Jaco Jonkman gemaakt.