JO17 verliest van Buitenpost

Zaterdag speelde de JO17 haar vierde competitiewedstrijd van het voorjaarsseizoen. Omdat het voor de winterstop alle wedstrijden had gewonnen mocht het de tweede seizoenshelft een klasse hoger acteren. De eerste twee wedstrijden in de derde klasse werden gelijkgespeeld tegen respectievelijk De Sweach en Dwingeloo, maar vorige week werd de eerste nederlaag geleden met 3-1 uit tegen Opende. Tegenstander Buitenpost had tot dusver ook drie wedstrijden gespeeld en daarin vier punten vergaard. Echter had het haar recentste wedstrijd met 4-1 gewonnen van Opende, waar Waskemeer haar laatste wedstrijd juist van had verloren. Hierdoor wist de JO17 dat het op voorhand een zware ochtend zou worden.

Om 9:30 begon Waskemeer onder leiding van scheidsrechter Zandberg aan de wedstrijd. Buitenpost nam gelijk het initiatief en zette Waskemeer vast op eigen helft. De JO17 werd hierdoor overrompeld en kwam binnen vijf minuten op een 0-2 achterstand. Waskemeer leek hierdoor wakker geschud en kwam hierna beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een kans voor Leon, maar deze schoot de bal vanuit de 16 meter over de goal. Toch was het Buitenpost wat de 0-3 op het bord schoot. De spits van de gasten schoot de bal vanaf +/- 20 meter bekeken over keeper Djurre heen. Nog geen vijf minuten later deed Waskemeer van zich spreken. Nadat een speler van de JO17 onreglementair gestuit werd door een Buitenpostenaar in het strafschopgebied, kon scheidsrechter Zandberg niks anders dan een penalty toekennen. Deze werd feilloos benut door Leon, waardoor Waskemeer de aansluitingstreffer op het scorebord zette. Hierna was het wederom Leon die de spanning helemaal terug had kunnen brengen in de wedstrijd, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Ook een schuiver van Egbert had een beter lot verdiend, maar deze ging net langs de voor Waskemeer verkeerde kant van de paal. Vlak voor de thee bracht Buitenpost de marge weer op 3, waardoor er gerust werd met een 1-4 achterstand. Tijdens de pauze zette leider Roijinga zijn manschappen op scherp, waarna de spelers tot op het bot gemotiveerd begonnen aan de tweede helft. Waskemeer begon goed en kreeg onder andere een grote kans via Rik. Deze veroverde de bal op het middenveld door middel van een blocktackle en ging zijn directe tegenstander daarna op snelheid voorbij. 1-op-1 met de keeper legde hij de bal af op Alex, maar deze kreeg de bal helaas niet tussen de palen. Ook hierna bleef Waskemeer de betere, maar wederom was het Buitenpost wat scoorde, en daarmee liet zien uiterst efficiƫnt om te kunnen gaan met de gekregen kansen. Waskemeer vocht ook daarna voor wat het waard was, maar verder dan een goede kans voor Jorrit Jan die de bal overschoot na een voorzet van Leon kwam het helaas niet. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een geflatteerde 1-5 nederlaag.

Ondanks het verlies kan de JO17 gecomplimenteerd worden voor het feit dat het de voetballende oplossing bleef zoeken. Doordat Waskemeer het vizier niet op scherp had staan eindigde het uiteindelijk toch in een forse nederlaag. De equipe van Roijinga moet zich echter snel herpakken, aangezien volgende week om 14:00 de derby wordt gespeeld in en tegen Bakkeveen. Aangezien ook Bakkeveen met vier punten te vinden is in de middenmoot wordt er gespeeld tegen een directe concurrent, maar natuurlijk staat ook de spreekwoordelijke eer op het spel!