JO17 verslaat Boornbergum met 4-2

Dit weekend speelde de JO17 op sportpark ’t Ald Leger tegen Boornbergum. Waskemeer kent een seizoen met wisselende resultaten. Ondanks goed veldspel weet de JO17 zichzelf vaak niet te belonen met doelpunten. Hierdoor werden enkele wedstrijden onnodig uit handen gegeven. De laatste wedstrijd van de JO17 eindige met een nederlaag in eigen huis tegen kampioen Donkerbroek/Makkinga. Ondanks het feit dat de uitslag anders doet vermoeden (1-5 nederlaag) konden de groenhemden Donkerbroek/Makkinga prima partij bieden en wisten de gasten pas in het slot van de wedstrijd uit te lopen. De spelers van coaches Halbe Jan de Boer en Jelmer Haites hadden er daarom vertrouwen in dat tegen Boornbergum een positief resultaat behaald zou moeten kunnen worden. Ook Boornbergum zal met een goed gevoel afgereisd zijn naar Waskemeer, want hun laatste duel tegen ONT werd overtuigend met 10-2 gewonnen. Kortom, er stond een prachtig affiche op het programma!

Onder leiding van scheidsrechter Robin Veenhuizen begonnen beide teams rond 10:00 aan de wedstrijd. Waskemeer trad hierbij aan in de grijze uitshirts vanwege het feit dat ook Boornbergum in groen-zwarte tenues speelt. Het was Waskemeer dat de verdiende openingstreffer wist te maken door een doelpunt van Sander. Deze wist met een fraaie lob de keeper van de gasten het nakijken te geven. Hierna liet Boornbergum van zich horen en wist de wedstrijd te kantelen door achtereenvolgens de 1-1 en de 1-2 te maken. Waskemeer liet de koppen echter niet hangen en bleef geconcentreerd de aanval zoeken. Mede dankzij enkele tactische aanwijzingen van het technische duo De Boer/Haites wisten de groenhemden de wedstrijd weer terug te kantelen in Waskemeers voordeel. Het was Aren die de gelijkmaker tegen de touwen wist te krijgen na een assist van Sander. Bart zorgde ervoor dat Waskemeer weer op voorsprong kwam. Hij ontving de bal van Sander en draaide knap weg bij zijn directe tegenstander in het strafschopgebied. Hierna schoot hij de bal hard binnen. Het slotakkoord was aan Sander. Met zijn tweede doelpunt van de ochtend schoot hij alle hoop van Boornbergum aan flarden met een knappe volley. Onder leiding van het centrale duo Frits en Laurens gaf Waskemeer daarna niks meer weg en trok daarmee de zege over de streep.

Door deze overwinning is Waskemeer een plekje gestegen op de ranglijst en bezet het nu de zevende plaats. Hierbij heeft het echter nog zicht op de bovenliggende plaatsen. Hiervoor zullen de resterende wedstrijden echter wel gewonnen moeten worden, te beginnen met de thuiswedstrijd van volgende week tegen ONT. Op sportpark ’t Ald Leger zal om 9:00 afgetrapt worden.

Onderstaande wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Jaco Jonkman.