Kabouters spelen hun eerste toernooi

Dit weekend was het dan eindelijk zover voor onze kabouters. De jongste jeugd van de vereniging speelde namelijk haar eerste toernooi! Deze dag stond al geruime tijd rood omcirkeld in de kalender bij de kabouters en ouders. De afgelopen weken is er op de vrijdagavonden onder leiding van Emma Russchen, Sinne Jonkman en Joost van Burgsteden keihard getraind om optimaal voorbereid voor de dag te komen. Alle facetten van het voetbal kwamen hierbij aan bod en natuurlijk werd ook de spelregelkennis van de spelers opgevijzeld.

Zaterdag was het moment dan aangebroken. Rond 8:30 druppelden de eerste kabouters binnen op sportpark ’t Ald Leger. In toernooivorm zou er gespeeld gaan worden tegen Stanfries, J.V. Oostenburg en Olyphia. Tegen negenen barstte er nog een grote hagelbui los waardoor de spelers, begeleiders en toeschouwers even gingen schuilen, maar daarna was het dan toch echt tijd om te beginnen aan het toernooi. Onder luide aanmoedigingen van de aanwezige papa’s en mama’s gaven onze kabouterhelden alles wat ze in zich hadden. Dit zorgde voor de nodige ‘oeh’ en ‘aah’ momenten voor de toeschouwers langs de kant. Helaas bleken de tegenstanders zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot voor onze kabouters. Toch ontvingen de spelers na afloop geheel terecht de complimenten over de getoonde inzet en het enthousiasme van de tegenstanders en het toegestroomde publiek. In de kleedkamer stond de spelers dan ook volkomen verdiend een flesje AA en een zakje snoep te wachten!

De kop is er nu in ieder geval af en aanstaande vrijdag zal er weer vol goede moed worden getraind. De lessen van afgelopen zaterdag zullen hierbij zeker meegenomen worden. Gezien het feit dat de meeste kabouters pas dit jaar zijn begonnen met voetballen is het al een hele prestatie dat het eerste toernooi inmiddels al gespeeld is. Voor de kenners is de ingezette stijgende lijn nu al zichtbaar en de coaches zijn er dan ook van overtuigd dat de eerste doelpunten en overwinningen op deze manier niet kunnen uitblijven!

Onderstaande foto’s, welke gemaakt zijn door Nelleke Wouters, geven een impressie van het toernooi.