Overtuigende zege JO19-2 op Jubbega

Afgelopen zaterdag kwam de JO19-2 in eigen huis in actie tegen Jubbega JO19. Na het verlies van vorige week met 4-1 in en tegen Bakkeveen was het nu zaak om de drie punten wel veilig te stellen zodat de aansluiting bij de top van de competitie behouden bleef. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren de groenhemden zeker niet de mindere tegen Bakkeveen en was het vertoonde veldspel goed te noemen. Tegenstander Jubbega daarentegen zal niet met veel vertrouwen zijn afgereisd naar sportpark ’t Ald Leger aangezien ze vorige week met 11-0 het schip in gingen tegen Donkerbroek.

Onder leiding van scheidsrechter Melle Stoker begonnen de manschappen van Douwe v/d Meij en Jurrien Hummel voortvarend aan de wedstrijd. Na een vroege 1-0 werd uiteindelijk voor de rust ook nog de 2-0 aangetekend door de groen-zwarte brigade. In de tweede helft bleef het spelbeeld eentonig en had Waskemeer de wedstrijd volledig onder controle. Met fraaie combinaties en een gezonde dosis strijdlust vormde het team een hecht collectief en gaf Jubbega niet de illusie dat ze nog terug konden komen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op overtuigende 6-0. Doelpuntenmakers waren Rocco Nuwolt (2x), Jort Hut, Jarno Haaisma, Harry v/d Veen en Egbert Beijert. Aansluitend aan de wedstrijd van de JO19-2 betrad de JO19-1 het veld voor hun wedstrijd tegen Helpman JO19-2. Ondanks een vroege tegentreffer van de gasten uit Groningen ging de wedstrijd gelijk op. Dit spelbeeld kwam uiteindelijk ook tot uiting in de eindstand, want door een doelpunt van Leon Clemens stond er na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rolf Stuiver 1-1 op het scorebord.

Volgende week heeft de JO19-1 een vrij weekend, terwijl de JO19-2 op sportpark “Bij de Fjilden” in Tjalleberd in actie zal komen tegen Aengwirden. Deze zijn tot dusver nog puntloos uit drie gespeelde wedstrijden, waardoor er voor de equipe van Jurrien Hummel en Douwe v/d Meij zeker kansen zullen zijn om met drie punten in de pocket terug te keren naar Waskemeer!