Waskemeer treft de Sweach, RWF en TFS in bekercompetitie

Ook de bekerindeling voor het eerste en het tweede elftal zijn ondertussen bekend gemaakt door de KNVB. Het vlaggenschip treft als enige derde klasser de volgende vierde en vijfde klassers in de poulefase van de beker: De Sweach, TFS en RWF.

Waskemeer is in het verleden tegen alle drie tegenstanders verschillende keren uitgekomen. Het meest recente treffen was afgelopen seizoen in de voorbereiding met De Sweach. In een vriendschappelijke ontmoeting gingen de groenhemden in Beetsterzwaag met 3-0 onderuit. De laatste keer dat Waskemeer tegen TFS speelde was tijdens het kampioensjaar ’13/14 in de vijfde klasse. Met een monsterscore van 13-1 werden de Kompenijsters huiswaarts gestuurd. Ondertussen is Waskemeer opgeklommen naar de derde klasse, maar ook bij TFS is recentelijk veel veranderd. Na enige seizoenen afwezig te zijn geweest in het standaard voetbal, werd afgelopen seizoen een middenmoot positie bewerkstelligd in de vijfde klasse met als gevolg dat er deze zomer diverse aanwinsten zijn bijgekomen. Tot slot treft Waskemeer het stugge RWF. In Waskemeer zullen velen bij het treffen van RWF terug denken aan de uitwedstrijd op 5 november 2016. De reguliere verliespartij, waarin DaniĆ«l Postema eenmaal scoorde, werd opgevolgd door de meest zwarte pagina uit de clubhistorie. Afgelopen seizoen wisselde RWF goede resultaten af met mindere uitslagen in de vierde klasse, waardoor er een plaats in de middenmoot resteerde. Het zal voor Waskemeer trainer Klaas Zandberg een warm weerzien worden met vele bekenden. De oefenmeester stond zeven seizoenen aan het roer bij RWF, alwaar dit jaar het sportpark fantastisch uitgebreid is met een kunstgrasveld als tweede veld. Aangezien Waskemeer de hoogst spelende ploeg is, zou de poulefase overleefd moet kunnen worden, ondanks dat deze wedstrijden veelal als voorbereiding op de competitie worden gebruikt.

Het tweede elftal zit in een loodzware poule. Zo treft men het tweede van Drachtster boys, maar ook Marum 2 en ONT 2 zijn erg sterk. De bekerwedstrijden starten op zaterdag 31 augustus.

De foto dateert van 11 maart 2017, waarin Waskemeer voor de laatste keer tegen RWF speelde en met 0-1 verloor.