Vijfklapper voor Waskemeer tegen hekkensluiter.

Waskemeer heeft zaterdagmiddag op sportpark 't Meertenûst met 1-5 gewonnen van hekkensluiter De Lauwers. Ondanks dat het bij rust slechts 0-1 in het voordeel van de groenhemden stond, werd er dankzij een collectief sterk optreden een behoorlijke uitslag op het scorebord gezet. Gezien de krachtsverhoudingen op het veld werd het team uit Warfstermolen een dikkere nederlaag bespaard gebleven. Doelpuntenmakers voor Waskemeer waren Bouwe Veenstra (3x), Theo Meijerhof (1x) en een eigen doelpunt. Op een ontzettend slecht bespeelbaar veld, waren het de gehavende groenhemden, welke niet over de geschorste Hummel en v.d. Mei en de geblesseerde de Groot konden beschikken, die binnen een minuut op voorsprong leken te komen. Tim Haven zette een goede dubbele 1-2 op en wist de doelman te passeren. Echter, was het de grensrechter van de thuisploeg die roet in het eten wist te gooien door het buitenspel signaal af te geven. Waskemeer wist diverse goede kansen te creëren, waaronder pogingen van Veenstra, Holder en Haven, maar tot scoren kwam het niet. Ongeveer 10 minuten voor rust was het dan eindelijk wel raak. Een goede aanspeel pass van achteruit door de lucht werd door Holder op uitstekende wijze klaargelegd voor de inkomende Veenstra die de keeper eenvoudig passeerde. In de tweede helft kregen de supporters een vergelijkbaar spelbeeld voorgeschoteld. Waskemeer dat met veel balbezit diverse kansen wist te creëren en aan de andere kant een op de counter loerende thuisploeg. Middels een goede voorzet van Hedzer van Veen, werd Holder bereikt. Tijdens diens actie raakte een verdediger van de thuisploeg de bal, waardoor hij diens eigen doelman passeerde. Terstond was het Tjeard Haites vanaf de rechtsachter positie die Holder wegstuurde, welke op zijn beurt de bal goed voortrok op Veenstra die daarmee zijn tweede treffer van de middag maakte. Nadat de Mark Veldman uit voorzorg het veld verliet voor Desmond Strik en Regillio Holder voor Theo Meijerhof, creëerde Waskemeer diverse kansen (o.a. Bouwe Veenstra op de paal, Theo Meijerhof over, Oene Bouma net naast), maar scoorde zowaar de Lauwers. Een bal die uit werd gevlagd door de grensrechter van de thuisploeg, mocht van de scheidsrechter doorgaan en verdween door mistasten van doelman Johan Bouma tergend langzaam in het doel. Terstond scoorde Waskemeer opnieuw. Een goede actie van links midden Jelmer Haites kwam voor het doel terecht en werd door Meijerhof tegen de touwen geschoten. In de slotfase was het centrale verdediger Bindert Poelstra die met een afgemeten pass door het midden Bouwe Veenstra voor het doel zette. Veenstra faalde niet en schoot onberispelijk de 1-5 raak, waarmee hij zijn derde doelpunt van de middag maakte. Een goede teamprestatie, waarmee de derde plaats op de ranglijst is verstevigd.