(Egbert Beijert)
86'
90'

Waskemeer 2 niet in de problemen tegen Winsum 6

Waskemeer 2 niet in de problemen tegen Winsum 6 Voor Waskemeer 2 stond er een wedstrijd op het programma tegen vv Winsum. Voor menigeen misschien een onbekende club, echter is deze vereningen sinds 2016 al een succesvolle uitkomst van de fusie van het hoog aangeschreven Viboa en het roemruchte Hunsigo. Op voetballend vlak kunnen we de eerste helft overslaan, een matig Waskemeer kwam pas in actie nadat Winsum op voorsprong kwam. Kort voor rust was het Halbert van der Veen die zijn kunsten etaleerde en Waskemeer op gelijke hoogte zette nadat er eerder door gestuntel bij het centrale duo van Waskemeer al een voorsprong was weggegeven. Omdat rusten met een voorsprong net iets lekkerder is dan met een gelijkspel besloten de gebroeders van der Veen na een vrije trap en een prima voortzetting Douwe Haites de ultieme mogelijkheid te geven Waskemeer op voorsprong te zetten. De beste van de drie heren Haites besloot deze kans niet onbenut te laten en zo gingen de gelegenheids-zwarthemden met een voorsprong thee drinken. Na rust een beter Waskemeer wat uiteindelijk resulteerde in de 3-1 van Seijo van der Veen. In de slotseconden van de wedstrijd liet arbiter Pultrum, die verder een foutloos optreden kende, doorspelen waar de thuisclub graag een vrije trap toegekend had willen krijgen. Dit buitenkansje lieten de Groningers niet onbenut en zo kwam er nog 3-2 op het scorebord. Veel spannender wilde de leidsman de wedstrijd niet laten worden en na de aftrap floot deze terstond af voor het eindsignaal. Een drietal verdiende punten konden worden bijgeschreven door de manschappen van coach Roijinga waardoor er weer omhoog gekeken kan worden op de ranglijst!
22/10 Waskemeer 2 Olympia'28 6 1 - 8
22/09 Waskemeer 2 Donkerbroek 2 2 - 1
10/09 S.V. Haulerwijk 2 Waskemeer 2 2 - 1
03/09 Waskemeer 2 ODV 2 3 - 1
27/08 Waskemeer 2 Oosterparkers 1 3 - 3