Waskemeer 4 komt tekort tegen BSVV

Waskemeer 4 komt tekort tegen BSVV Op een stralend sportpark 't Ald Leger kwamen de manschappen van Rolf Stuiver dit weekend in actie tegen BSVV. De groenhemden zullen met gemengde gevoelens terugkijken op de seizoensouverture van vorige week. Ondanks het feit dat er viermaal gescoord werd wist het team toen de punten niet in eigen huis te houden en een doelpunt in de laatste minuut maakte dat ACV er zelfs met de volle buit vandoor ging. Desondanks gaf het gegeven dat er met prima voetbal viermaal doeltreffend werd uitgehaald vertrouwen voor het duel tegen BSVV. De gasten uit Bovensmilde kenden zelf een uitstekende eerste speelronde aangezien Drachtster Boys met maar liefst 8-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Onder leiding van scheidsrechter Jenno de Boer begonnen beide teams om 14:00 aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat BSVV het betere van het spel had. Behoudens enkele kleine kansjes was het met name de uitploeg die het doel van Willem Hut onder vuur nam. Uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied wist BSVV de score te openen en enkele minuten later werd ook een flitsende aanval gepromoveerd tot een doelpunt. Doordat een treffer van Halbert v/d Veen werd afgevlagd wegens vermeend buitenspel gingen beide teams met een 0-2 tussenstand de rust in. Ook na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. De tegenstander bleek over de nodige ervaring en routine te beschikken en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Uiteindelijk wist BSVV ook in de tweede helft tweemaal het net te doen bollen. Grootste kans aan Waskemeerse zijde kwam op naam van Herbert Golsteijn, maar zijn lobje belandde in het zijnet. Hierdoor bleef de thuisploeg doelpuntloos en gingen de drie punten verdiend mee naar Bovensmilde. Volgende week zullen de manschappen van Rolf Stuiver de rug moeten rechten om de eerste punten van het seizoen binnen te slepen. Dit zal moeten gebeuren in Marum, alwaar om 15:00 wordt afgetrapt op sportpark de Holten tegen de lokale voetbalvereniging. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.
16/10 Waskemeer 4 FC Wolvega 3 2 - 6
04/09 Waskemeer 4 RWF 3 3 - 2