Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App
za. 2 mrt. 2024 14:30
Sportpark De Enk
Grijpskerk 6
-
Waskemeer 5
Grijpskerk 6
0
-
3
Waskemeer 5
70'
Roelof Reinders
(Bart Roijinga)
82'
Roelof Reinders
(Tjado Rinzema)
87'
Halbert van der Veen
(Rolf Stuiver)

Waskemeer 5 herpakt zich tegen Grijpskerk met degelijke overwinning

Waskemeer 5 herpakt zich tegen Grijpskerk met degelijke overwinning

De vaste volgens van Waskemeer 5 zullen afgelopen weekend raar hebben opgekeken toen ze de uitslagen in de voetbal.nl app bij langs liepen. Stond het er echt, zijn de manschappen van Waskemeer 5 echt de ongeslagen status kwijt. Helaas was dat inderdaad het geval en zijn de manschappen van Rolf Stuiver hun ongeslagen status kwijt. Door de absentie van enkele leden van de harde kern moesten de groenhemden zich in Assen neerleggen bij een terechte nederlaag tegen LTC. Maar de spelers van Waskemeer 5 zijn niet zo snel van de leg te brengen en zo pakten afgelopen zaterdag 13 kneiterfitte spelers hun voetbaltas in om de wrange nasmaak van afgelopen weekend weg te spoelen. Alle ingrediënten voor een mooie voetbaldag waren hierbij aanwezig, want naast een fraaie voorjaarszon stond als tegenstander Grijpskerk op het affiche. De gastheer bevond zich op voorhand aan de onderkant van de middenmoot en was hierdoor een ideale tegenstander om het verloren vertrouwen van afgelopen weekend te herwinnen. Daar kwam bovenop dat Grijpskerk reeds op papier een ritje had afgelegd naar sportpark ’t Ald Leger. Menigeen zal geen actieve herinnering hebben aan deze gebeurtenis, maar feit is dat destijds een keurige overwinning werd bewerkstelligd. In Waskemeer had de tegenstander niks in te brengen en was in geen velden of wegen te bekennen; de eindstand van 4-1 was dan ook logische eindstand want met keeper Cees Prins in de gelederen is het behouden van 0 helaas ijdele hoop.

Doordat de groenhemden afgelopen weekend bij LTC luttele minuten voor de aftrap aankwamen kwam coach Rolf Stuiver met het lumineuze idee om ditmaal eerder te vertrekken. En zo kwam het voor dat de groenhemden bij aankomst op sportpark De Enk zowaar tijd hadden voor een bakje koffie en een welgeïnteresseerd gesprek met de medespelers over het wel en wee van het leven. Nadat de koffie goed bekomen was kwam de opstelling uit de hoge hoed van coach Rolf Stuiver. De eerste wijziging ten opzichte van vorige week was dat hijzelf niet als sluitpost op papier stond. Het team was het er snel over eens dat hij zijn vishobby het beste kon uitoefenen op de zondag in plaats van op de zaterdagmiddag en zo mocht Hendrik Haaisma het oranje keepertricot aandoen om de clubkleuren te verdedigen. De disciplinair geschorste Rene Visser, die te laat kwam opdagen, moest zich daarnaast toeleggen op een plekje op de bank maar verder stonden er louter tot op het bot gemotiveerde spelers aan de aftrap. Het beste voorbeeld hiervan vormde Roelof Reinders; de vastgoedmagnaat die zijn horizon heeft verbreed tot over de Groningse provinciegrens en recent ook een vestiging in Donkerbroek heeft geopend, zag zijn kans schoon om zijn recente aanbod van een Grijpskerkse parel onder de aandacht te brengen van Jan en alleman op het sportpark. Dit was zowaar ook het hoogtepunt van de eerste helft, want eerlijk is eerlijk het publiek werd niet vermaakt. Beide partijen wisten amper voor gevaar te zorgen. Herbert Golsteijn kreeg enkele opgelegde kansen niet tussen de palen, iets waarvoor tijdens de rust een verklaring kwam maar daarover later meer, Martijn Schotanus had zijn vizier niet op scherp staan en Roelof Reinders had te weinig liftkracht om een uitgemeten voorzet binnen te kopen. Hierdoor gingen beide teams met een 0-0 ruststand aan de thee. Na enkele tactische tips over wie welke flank moest bedienen en hoe hoog iedereen moest staan dwaalden de gedachten gaandeweg de pauze verder af. Zo deed Herbert Golsteijn uit de doeken dat hij binnenkort een weekend naar Marokko op de planning heeft staan waarover hij niet nader wilde uitweiden. Uiteraard zullen zijn teamgenoten hem daar de komende periode nog nader over aan de tand voelen. En daarnaast gingen de gedachten uit naar doelman Cees Prins die recent het babygeluk heeft gevonden met zijn prinses Jantine en uiteraard is het team de beroerdste niet om de ideeënbusje te vullen met nieuwe babynamen. Dit babygeluk werd echter verstoord door de aanvang van de tweede helft. Omdat de wedstrijd vroeg om meer body werd de moegestreden Fokke v/d Wal gewisseld voor Rene Visser zodat het gemiddelde BMI van het team werd opgekrikt.

In de tweede helft togen de groenhemden wederom op goed geluk naar voren en zowaar ontstonden dreigende situaties. Uiteindelijk was het Roelof Reinders die zijn buik er van vol had en als een ware aanvalsleider het heft in eigen hand wist te nemen. Hij gaf het goede voorbeeld en kwam tot tweemaal toe dreigend voor het vijandelijke doel. Helaas bleef het bij dreigend want tot scoren kwam hij helaas niet. Echter bleek ook nu dat driemaal toch echt scheepsrecht is. Want bij de derde kans was het dan eindelijk raak. De aanval begon bij Bart Roijinga die een verdedigende fout bij Grijpskerkster verdediging al had voorzien en hierdoor een vrije doortocht kreeg richting de keeper. In een alles of niets poging vond hij echter de keeper op zijn pad. Deze kon echter niet anders dan een rebound weggeven op het vlammende schot van diens voet waarbij de bal pamklaar voor de voeten van Roelof Reinders belande. Met souplesse wist hij de bal vervolgens beheerst tegen de touwen te werken en daarmee een vreugdekreet te doen ontstaan bij diens medespelers. Wie had gedacht dat de spreekwoordelijke koek hiermee op was kwam bedrogen uit. De groenhemden waren namelijk ontdaan van een last op hun schouders en dachten op een verdiende 0-2 voorsprong te komen. Halbert van der Veen kreeg het op zijn heupen en omspeelde de gehele Grijpskerkster defensie om vervolgens tot ieders verbazing niet zelfzuchtig te zijn en de bal af te geven op de vrijstaande Bart Roijinga. In de ogen van de grensrechter van de tegenstander bevond hij zich echter in buitenspelpositie, iets wat door zowel de thuisploeg als de groenhemden in twijfel werd getrokken. Dit bleek echter uitstel van executie en niet lang daarna volgde alsnog de spreekwoordelijke nekslag. En wie anders dan Roelof Reinders nam het heft in eigen hand. Een bekeken dieptebal van Tjado Rinzema werd door hem met gevoel in de verre hoek geplaatst buiten het bereik van de keeper. De 0-2 was hiermee alsnog een feit en in het restant van de wedstrijd wisten de groenhemden zelfs nog uit te lopen naar een overtuigende 0-3 overwinning. Rolf Stuiver stuurde eigenhandig Halbert van der Veen op avontuur die vervolgens de uitkomende keeper het bos in stuurde en de bal tegen de touwen wist te plaatsen. In de tussentijd volgde nog een blessurebehandeling van Age Visser die op full speed hardhandig onderuit werd gehaald door complete onkunde van zijn directe tegenstander en daarbij op zijn ‘stutbonkje’ terecht kwam. Ook hij is inmiddels niet de jongste meer en had even tijd nodig om op adem te komen en zijn wattage weer op niveau te brengen. Niet lang daarna volgde gelukkig het eindsignaal van de leidsman van dienst waarmee de driepunter een feit was!

Bij binnenkomst in de kleedkamer barstte dan ook een bescheiden feestje los, zeker nadat de uitslagen van de overige teams bekend werden. Concurrent Grootegast bleek namelijk in eigen huis onderuit te zijn gegaan tegen TLC en Marum kwam niet verder dan een gelijkspel tegen BSVV. De groenhemden hebben hierdoor alles weer in eigen hand en zijn hierdoor weer de fiere lijstaanvoerder van de competitie en ook de koppositie in de interne clubcompetitie is wederom verstevigd! Daarnaast is maar weer eens gebleken dat het team beter tot zijn recht komt indien een niet nader te noemen persoon die zich inzet voor het landsbelang en in dienst is van justitie verstek laat gaan. Al met al tijd dus voor een feestje waarvoor werd afgereisd naar de kantine in Waskemeer voor de Apres Ski party, maar niet voordat een traditionele interview met de ‘man of the match’ werd afgenomen. En wie anders dan Roelof Reinders ging met de eer aan de haal! Hieronder is het diepte-interview terug te lezen met de terechte ‘koning van de wedstrijd’ waarbij hij een spervuur van welgeteld drie vragen voor zijn voeten geworpen kreeg:

Roelof, doordeweeks ben je nog veelvuldig te vinden op ons eigen sportpark bij de training van de B-selectie. En daarnaast kent iedereen je om je bevlogen invulling als showmaster op het jaarlijkse voetbalgala. Op de zaterdagen ben je echter minder te vinden in ons groen-zwarte tricot. Goed om je weer te zien! 
Dat klopt. Ik probeer doordeweeks mijn meters te maken op de grasmat om zo mijn conditie op peil te houden, maar inderdaad ben ik in het weekend minder op de velden te vinden. Zoals jullie wellicht hebben gehoord heb ik recent een nieuwe vestiging in Donkerbroek geopend van mijn makelaardij waardoor ik door de drukte van alledag in combinatie met mijn gezin genoodzaakt ben om mijn bezigheden op de zaterdagen anders in te vullen. Maar als het even kan ben ik uiteraard het liefst op zaterdag op de grasmat te vinden om mijn hobby uit te oefenen en gelukkig paste het vandaag precies in mijn schema.

Dat gezegd hebbende, je hebt je vandaag aardig weten te manifesteren met twee doelpunten. Sterker nog, je hebt titeldroom van Waskemeer 5 hoogstpersoonlijk in leven weten te houden. Wat gaat er nu door je heen? 
Tja, mooie woorden. Maar weet je, ik doe ook maar gewoon mijn best. Toevallig heb ik Grijpskerk een mooi project in de aanbieding. Een fantastische kans voor een mooie woning, alhoewel woning. Het fundament staat maar de muren, kozijnen en dakpannen moet je er nog even bij bedenken. Maar verder een fraai object met ontzettend veel potentie. In het kader van de green-deal probeer ik geen geprinte visitekaartjes meer uit te delen, maar ik durf wel te stellen dat ik met mijn twee doelpunten mijn visitekaartje op een andere manier heb weten uit te delen in Grijpskerk en ommeland door simpelweg te doen waar ik goed in ben en mijn voeten te laten spreken. Dit object verkoopt zich na de promotie van vandaag uiteraard vanzelf. Dus zowel op sportief als op zakelijk vlak kan ik terugkijken op een geslaagde middag!

Mooie woorden. Heb je nog een boodschap voor de lezers van dit interview? 
Zeker heb ik die. Ik stond vandaag op het veld met diverse spelers aan wie ik in de jeugd nog training heb gegeven. Ik heb aan de wieg gestaan van hun voetbalcarrière maar bij menigeen is er niet helemaal uitgekomen wat er daadwerkelijk in had gezeten. Ik hoop dat ik met mijn prestatie van vandaag heb laten zien dat je nooit te oud bent om te leren en dat niets onmogelijk is voor hen die willen en dat ik hiermee een voorbeeld heb gesteld voor mijn oud pupillen. Onder het motto beter laat dan nooit valt er nog het nodige te halen! Als zij de ogen openen en alles geven voor deze mooie sport dan moet het mogelijk zijn om de huidige koppositie door te trekken tot het einde van het seizoen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in en zal waar mogelijk mijn bijdrage blijven leveren!

Uitslagen
16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3
Competitie uitslagen
01/06
BSVV 4
Fc. Grootegast 6
3 - 0
01/06
Marum 4
TLC 3
2 - 3
01/06
V.V. Westerkwartier 3
LTC 6
1 - 4
29/05
Waskemeer 5
V.V. Westerkwartier 3
8 - 3
25/05
V.V. Westerkwartier 3
ACV 9
2 - 0
25/05
BSVV 4
Waskemeer 5
2 - 4
23/05
BSVV 4
FC Assen 4
1 - 4
22/05
Waskemeer 5
TLC 3
3 - 0
18/05
Marum 4
Fit Boys 4
4 - 1
18/05
V.V. Westerkwartier 3
Grijpskerk 6
5 - 3
18/05
Zuidhorn 5
Waskemeer 5
1 - 4
18/05
BSVV 4
TLC 3
3 - 0
vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy