'
'
'

Waskemeer 5 ten onder in en tegen Haulerwijk

Na een lange zomerstop stond afgelopen weekend de seizoensouverture voor de manschappen van Waskemeer 5 op het programma. Hiervoor stond een korte trip op de planning naar Haulerwijk alwaar op sportpark De Hichte gespeeld werd tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De groenhemden werden voor deze wedstrijd verstrekt met gastoptredens van Romke Bouma, Richard van de Meer, Alex Kiers en Klaas Schurer. Daarnaast maakte Hayco van der Veen zijn officiële debuut in het groene tricot. In de eerste helft golde het spel op en neer. Hayco vond in zijn medespits Herbert een prima metgezel. Na de vroege 1-0 voor de thuisploeg was het namelijk Hayco die Herbert bediende waarna Herbert de bal tegen de touwen wist te koppen. Lang bleef de stand niet gelijk want de thuisploeg wist al snel de voorsprong weer te herpakken. Ook zij konden echter niet lang van de voorsprong genieten want door doelpunten van Herbert na een prima assist van Hayco en een doelpunt van Hayco gingen de groenhemden met een 2-3 voorsprong de rust in. Na de rust vielen er kansen aan beide kanten te noteren. Het vizier stond echter niet op scherp daar waar dit bij de thuisploeg wel het geval was. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd hierdoor in een 5-3 nederlaag. Volgende week krijgen de manschappen van Rolf Stuiver de mogelijkheid om zich te herpakken; dan wordt namelijk in eigen huis aangetreden tegen Donkerbroek (aftrap 15:15).

16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3