'
'
'

Waskemeer 5 verliest ongeslagen status

Waskemeer 5 verliest ongeslagen status Met een ijzersterke selectie en dus vol zelfvertrouwen vertrok Waskemeer 5 afgelopen zaterdag richting de Drentse hoofdstad. Met de terugkeer van globetrotter Hayco Van der Veen, en een verder bijna complete ploeg leken alle ingrediënten aanwezig om de nummer 11 van de competitie te lijf te gaan. Eerste tegenvaller van deze dag moest al in Waskemeer geïncasseerd worden, de auto van Stuiver kon de reis niet vervolgen wegens een lekke band. Door goed stuurwerk van Julian Kok konden de mannen toch nog op tijd op het veld langs de Europaweg verschijnen, en dus werd exact 14:30 gefloten voor het begin van de wedstrijd. Onder leiding van Wolter Jan Boonstra zochten de groen zwarten al snel de aanval en werden de mannen van LTC 6 meteen onder druk gezet. Deze wisten zich echter verrassend goed onder de druk vandaan te voetballen, en met 2 snelle buitenspelers bleek dit een goed concept voor de Assenaren. Waar interim keeper Stuiver tot dusver de 0 wist te behouden, moest hij ditmaal 2 keer binnen 10 minuten zijn zondagse hobby uitvoeren en de bal uit het net vissen. Zeker bij het eerste doelpunt, waarbij de bal slechts 10cm langs het linkerbeen rolde van de doelman, leek dit erg ongelukkig. De beste equipe van Waskemeer probeerde de schrik van zich af te voetballen en kreeg de controle weer terug op het veld. Tot echte kansen wilde het niet komen en uit een lange bal van achteruit kwam plots de rechtsbuiten van LTC nogmaals voorbij de normaal zeer betrouwbare linksback Tjado Rinzema. Uit niet heel kansrijke positie wist de rechter spits van LTC de bal niet hard richting goal te werken. Door slecht keeperswerk belandde de bal echter toch in de rechter bovenhoek, wederom een harde mentale tik voor de koplopers en de vraag was of dit nog recht te breien was. In de pauze werden verschillende tactische plannen doorgenomen en keuzes gemaakt hoe de 2e helft zou worden begonnen. In een 2e helft waar duidelijk een ander Waskemeer stond werd goed gevoetbald en kwamen er meerdere kansen. Tot een doelpunt mocht het helaas niet komen en dus eindigde de wedstrijd zoals het zich in de 1e helft reeds had gevormd. Het missen van stakeholders Oene Bouma, Joost V Burgsteden, Bart Roijinga en waarschijnlijk het meest nog Ceesie Prins bleek vanmiddag funest. De extreme hoogtestage van Hayco had blijkbaar ook niet de witte bloedlichaampjes gegeven waar op was gerekend. In de korte evaluatie na de wedstrijd in de kantine bleek dat iedereen weer beseft dat we met beide beentjes op de grond moeten blijven staan. We hopen dat Jantine komende week is uitgepuft, en Halbert neemt materiaal mee om een groeps bloedtransfusie uit te voeren. Met dat extra beetje energie gaan we kijken of er in Grijpskerk een beter resultaat valt te halen.
16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3