Waskemeer beslist derby in extremis

Waskemeer beslist derby in extremis Waskemeer is zaterdagavond de competitie gestart met een nipte overwinning op sv Haulerwijk. Daar waar de gasten in het eerste bedrijf het betere van het spel hadden en via Patrick Hilhorst op voorsprong wisten te komen, beschikten de groenhemden uiteindelijk over de langste adem. Het toegestroomde publiek zag in een meer spannend dan goed duel Mitchell Schievels in blessuretijd de derby beslissen, nadat Niek van Dijk eerder in eigen doel had geschoten (2-1).  Om klokslag 18:00 uur was het zaterdagavond arbiter van der Molen die voor de aftrap van de derby floot tussen Haulerwijk - Boven en Beneden op een drukbezocht sportpark 't Ald Leger. Beide partijen waren gebrand om de competitie goed te starten en begonnen vol energie en passie aan het duel. De gasten begonnen voortvarend en creëerden voornamelijk over de linkerflank diverse mogelijkheden. Patrick Hilhorst was moeilijk te stoppen, maar miste diverse mogelijkheden. Onder meer door goed keeperswerk van Femko de Vries bleef de openingsgoal uit. Waskemeer kwam niet verder dan de rand van het strafschopgebied, waardoor er nauwelijks kansen voor de thuisploeg vielen te noteren. Na een klein half uur te hebben gespeeld kwam Haulerwijk verdiend op voorsprong. Patrick Hilhorst kon bij een vrije trap worden gevonden. Ditmaal was het wel raak (0-1). Bouwe Veenstra kon op slag van rust de bal in het strafschopgebied controleren, maar schoot net naast. Daarnaast ging de thuisploeg slordig om met de vele standaard situaties die het kreeg. Nieuwbakken hoofdtrainer Gert Haak paste in de rust het strijdplan aan. Debutant Aren Grebe werd door de formatiewijziging gewisseld voor Halbe Jan de Boer. De omzetting pakte goed uit voor de groenhemden. In het tweede bedrijf werd nauwelijks een kans weggeven en de druk op het vijandelijke doel nam toe. Halverwege het tweede bedrijf stuurde routinier Herman Rozema de hardwerkende Bouwe Veenstra diep. Na een uitstekende rush werd een strakke voorzet gegeven, waarbij de degelijk spelende Niek van Dijk onder druk in eigen doel schoot. Nadat Mitchell Schievels enkele goede kansen niet had benut en iedereen dacht dat de punten zouden worden verdeeld, sloeg Waskemeer in de blessuretijd toe. In een overvol strafschopgebied wist Mitchell Schievels op aangeven van Dennis Hardenbol de bal achter de doelman te werken waarmee de overwinning werd veiliggesteld. Grote ontlading bij de Waskemeerders was het logische gevolg. Haulerwijk keek met weemoed terug op de onbenutte kansen uit de eerste helft. Na afloop ontstond er prachtig voetbalfeest met zanger Johnny de Vries, waarbij er door beide verenigingen lang werd nagepraat. De grote prijzen bij de verloting werden gebroederlijk verdeeld. De televisie ging naar een jeugdlid van Waskemeer, terwijl de ballonvaart met Haulerwijk mee is gegaan. Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd in en tegen Twijzel die na de verliespartij tegen titelkandidaat Leovardia er alles aan gelegen is om de eerste overwinning te kunnen bijschrijven. - Wedstrijd sponsor - Totaalbestrating Drachten - Wedstrijdbal sponsor - Flik Mode & Schoenen Norg - Hoofdsponsor Waskemeer 1 - Auto en bandenbedrijf Jonkman Waskemeer Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman ingestuurd (meer foto's volgen binnenkort).
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33