Waskemeer doet goede zaken door winst op FC LEO

Waskemeer doet goede zaken door winst op FC LEO Op sportpark De Lange Twee in Leens, heeft Waskemeer met 2-5 weten te winnen van het laaggeklasseerde FC LEO, welke desondanks over de topscorer uit de competitie beschikt. In het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op en was de amusementswaarde laag. Vlak voor rust wisten de groenhemden tweemaal tot scoren te komen. Ondanks dat de thuisploeg vlak na rust de spanning vanaf de penaltystip terug leek te brengen, kwam Waskemeer terstond op 1-3 en 1-4. Waskemeer bleek uiteindelijk een maatje te groot voor de Groningers, waardoor het met 2-5 wist te winnen. Tim Haven, Mark Veldman en driemaal Bouwe Veenstra verzorgden voor Waskemeer de productie. In het eerste half uur van de wedstrijd had Waskemeer meer balbezit dan de gastheren, maar was het FC LEO dat met vele corners voor behoorlijk wat gevaar wist te zorgen. De groenhemden kwamen in deze fase tweemaal gevaarlijk voor het doel van de Groningers. Een vrije trap van Jurrien Hummel werd ternauwernood door de doelman van FC LEO uit de onder hoek getikt, waarna Mark Veldman in de rebound nogmaals de keeper trof. De andere poging was van Bouwe Veenstra, welke op volle snelheid met een sprong in de lucht de doelman buiten het strafschopgebied tegenkwam en passeerde. Echter, het schot dat volgde verdween rakelings over. Pas na 40 minuten spelen werd de score geopend. Een goede assist van Jurrien Hummel bereikte Bouwe Veenstra die beheerst raak schoot. Terstond sloeg Waskemeer nogmaals toe. Het sterke middenveld van Waskemeer wist de bal snel te veroveren, nadat de aftrap foutief door de thuisploeg werd genomen. Nadat de bal Jurrien Hummel bereikte, stuurde hij ditmaal Tim Haven weg die eveneens koelbloedig de doelman het nakijken gaf, zodat Waskemeer met een comfortabele 0-2 stand kon rusten. De tweede helft was nog maar amper gestart of de scheidsrechter kende eenvoudig een strafschop aan FC LEO toe. Een hoge bal verdween op het schouder van verdediger Sietze Keuning, welke tot op dat moment topscorer Rowan Rozema eenvoudig aan banden had gelegd, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip toe wees. Ondanks dat gelegenheidsdoelman Romke Bouma de bal nog wist te beroeren, verdween dit buitenkansje met enig fortuin in het doel. Waskemeer liet zich niet van de wijs brengen en wist via Bouwe Veenstra opnieuw een marche van twee doelpunten op het scorebord te plaatsen. Het middenveld van Waskemeer met aanvoerder Rozema, Poelstra, Haven en Hummel domineerde in deze fase van de wedstrijd, waardoor FC LEO er nauwelijks meer aan te pas kwam. Terstond na de 1-3 was het een corner van Tim Haven die voor de voeten van Mark Veldman terecht kwam. De ervaren verdediger schoot van dichtbij hard raak. Opnieuw was het FC LEO dat zich nog niet over had gegeven. Vanuit buitenspelpositie werd de verdediging van Waskemeer verrast en was het Rowan Rozema die zijn 27e doelpunt in de competitie mocht aantekenen, daar de scheidsrechter het spaarzame vlagsignaal van de grensrechter negeerde. Daar FC LEO iets opportunistischer ging spelen, ontstond er ruimte voor de voorwaartsen van Waskemeer. De vaardige Holder en de snelle Veenstra wisten hier wel raad mee. Veenstra was deze middag op schot en maakte met nog een tiental minuten te gaan diens derde treffer van de middag (2-5). Nadat Jurrien Hummel werd gewisseld voor Jan de Groot en even later Tim Haven en Bindert Poelstra voor de gebroeders Tjeard en Jelmer Haites, was het opnieuw Bouwe Veenstra die tot scoren wist te komen. Ondanks dat het doelpunt in eerste instantie goed werd gekeurd, bezweek de scheidsrechter onder de protesten van FC LEO en keurde het doelpunt alsnog af wegens gevaarlijk spel. In de absolute slotfase kreeg Jan de Groot op aangeven van diezelfde Veenstra een levensgrote kans, maar ditmaal werd het doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later werd er door de arbiter afgefloten en kon Waskemeer met de overwinning op zak huiswaarts keren. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.