Waskemeer draagt rode lantaarn na verliespartij

Waskemeer draagt rode lantaarn na verliespartij Waskemeer is er zaterdagmiddag opnieuw niet in geslaagd om een 2-0 voorsprong om te zetten in een driepunter. Nadat tegen Minnertsga de 2-0 voorsprong eindigde in een gelijkspel, werd ditmaal de voorsprong volledig uit handen gegeven en resteerde er een verliespartij tegen Berlikum (2-3). Doordat zowel Haulerwijk alsmede Rottevalle de volle buit wisten bij te schrijven, is Waskemeer afgegleden naar de laatste plaats van de ranglijst in 3B. Nadat Waskemeer in de warming-up Douwe van der Mei uit zag vallen, was het arbiter Woering uit Assen die voor de aftrap floot. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en op aangeven van Tim Haven was het Bouwe Veenstra die de thuisploeg op voorsprong zette. Op het moeilijk bespeelbare veld ging het vervolgens gelijk op. De gasten uit Berlikum werkten Seijo van der Veen naar de grond in het eigen strafschopgebied, waardoor een penalty resteerde. Dit buitenkansje vanaf elf meter werd door Schievels achter de doelman gewerkt. Direct na de aftrap meende arbiter Woering een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied te moeten geven, nadat Rik Haven reglementair het duel aan ging met één van de spitsen van de gasten. De vrije trap werd verdienstelijk om de muur heen gekruld achter doelman de Vries. Aan beide zijden van het veld ontstonden er mogelijkheden, waarbij uiteindelijk de gasten de gelijkmaker konden produceren. Na rust was het doelman de Vries die lange tijd erger wist te voorkomen voor de thuisploeg. Een schot in de korte hoek en een inzet vanaf elf meter waren een prooi voor de doelman. Nadat Dennis Hardenbol en Tim Haven ligt aangeslagen het veld moesten verlaten, voor hen kwamen Sander Visser en Douwe Haites binnen de lijnen, ging het alsnog mis voor de groenhemden. Een hoge bal verdween, voor Waskemeer op ongelukkige wijze, via de binnenkant van de paal in het doel. Waskemeer kon niet echt een offensief creëren. Enkele vrije trappen en corners vielen telkens net niet goed voor de groenhemden. Ondanks dat het spel veelvuldig stil lag wegens vele blessure behandelingen en wissels, trok arbiter Woering slechts anderhalve minuut blessuretijd uit. Een dure verliespartij resteerde. Komende dinsdagavond wacht het inhaal duel tegen Rijperkerk (uit). Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33