Waskemeer en ODV komen beiden niet tot scoren.

Waskemeer en ODV komen beiden niet tot scoren. Op sportpark ’t Ald Leger stond zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Wijnjewoude op het programma. Waskemeer presteerde te ondermaats om de gasten, welke in de onderste regionen van de middenmoot verkeren, te verslaan. Ondanks het slechte spel dat werd vertoond, was de wedstrijd tot het einde spannend. Het bleef uiteindelijk 0-0. De groenhemden begonnen zeer zwak aan de wedstrijd, waardoor de gasten het eerste kwartier domineerden. Dit resulteerde in een tweetal goede kansen voor ODV. Echter, doelman Bouma wist middels een tweetal uitstekende reddingen een achterstand voor Waskemeer te voorkomen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg iets meer in de wedstrijd. Bouwe Veenstra was tot tweemaal toe het dichtst bij een openingstreffer. Nadat Veenstra de bal in de opbouw van ODV wist te onderscheppen, schoot hij snoeihard tegen de onderkant van de lat. Enkele minuten later kreeg Waskemeer een hoekschop, waarbij de keeper volledig mis taste. Bouwe Veenstra wist al op de grond liggend in de menigte de bal te raken, maar zag daarbij diens inzet net langs de verkeerde kant van de paal rollen. In de slotfase van de eerste helft werd de sfeer iets grimmiger. Bij het teruggeven van de bal aan de defensie van Waskemeer, werd verdediger Veldman onder druk naar de grond gehaald. Scheidsrechter Kingma, welke een lastige middag kende, zag daarbij over het hoofd dat de op de grond liggende verdediger nagetrapt werd. Het opstootje dat hierdoor ontstond, werd opgelost middels een tweetal gele kaarten die gebroederlijk werden gedeeld. In de tweede helft werd aanvaller Herbert Golsteijn ingebracht voor verdediger Sietze Keuning. Waskemeer speelde de eerste twintig minuten na rust aanzienlijk beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een veldoverwicht en enkele aardige kansen. ODV werd gedurende de wedstrijd verder teruggedrongen op de eigen speelhelft en loerde op de counter, maar speelde dat inferieur uit. Nadat ook middenvelder Brans naar de kant werd gehaald voor aanvaller Meijerhof, werd het spel opportunistischer. ODV was genoodzaakt om het spel te vertragen en sneller tot overtredingen over te gaan, daar de druk toenam. De kansen die gecreëerd werden, waren niet afdoende om op voorsprong te kunnen komen. In het laatste kwartier draaide Jurrien Hummel verkeerd weg en greep naar diens knie, waardoor Douwe van der Mei binnen de lijnen kwam. Enkele voorzetten, corners en vrije trappen brachten niet het gewenste resultaat, daar de aanvallers precisie misten of de defensie van de gasten eenvoudig weg konden werken. De omschakeling die volgde werd veelal vroegtijdig door de groenhemden in de kiem gesmoord. In de slotfase werd Waskemeer tot tweemaal toe een zuivere strafschop ontnomen. In het zestienmetergebied wist Regillio Holder bij diens directe tegenstander weg te draaien, waarbij hij voor het zicht van vele toeschouwers onreglementair ter aarde werd gewerkt. Tot ieders verbazing wuifde de leidsman deze overtreding weg. Terstond werd een vrije trap van Bart Kuper eenvoudig weggewerkt en was het ODV dat in de omschakeling de mogelijkheid kreeg om met een overtal in de counter uit te breken. Veldman en Meijerhof wisten echter de aanvallers te stoppen. De voortzetting belandde bij Veenstra, waarbij ODV opnieuw aan een strafschop ontsnapte. De voorzet die volgde werd door een verdediger in het strafschopgebied met de hand beroerd, waarbij opnieuw geen penalty werd toegekend. Nadat ook de blessuretijd erop zat, floot scheidsrechter Kingma voor het eindsignaal, waarmee Waskemeer zich realiseerde dat het een tweetal dure punten verspeeld heeft.