Waskemeer geeft tegen BSVV vervolg aan goede competitiestart

Waskemeer geeft tegen BSVV vervolg aan goede competitiestart Nadat Waskemeer het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen thuis had gewonnen van GRC Groningen, werd zaterdag ook het lastige uitduel tegen BSVV gewonnen. De Bovensmildenaren hadden diens eerste wedstrijd met 1-8 van De Lauwers gewonnen, maar konden hier geen vervolg aan geven tegen de Friezen. Voor Waskemeer zorgde Bouwe Veenstra in de eerste helft op aangeven van Hummel voor de openingstreffer. In de slotfase was het Daniël Postema die de wedstrijd op slot gooide, waarmee Waskemeer de drie punten veilig stelde. Op een erg warm sportpark De Spil was het de thuisploeg die de eerste 10 minuten de bovenliggende partij was. Enkele goede kansen werden niet benut dankzij adequaat optreden van doelman Bouma. Nadat Waskemeer de openingsfase zonder tegentreffer had overleefd, was het middels een prachtige pass van Jurrien Hummel door de lucht, Bouwe Veenstra die de score opende met een bekeken schot. In aansluiting op dit prachtige openingsdoelpunt waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Kansen waren er over en weer, zonder dat dit tot doelpunten resulteerde. Enkele malen sneden de voorwaartsen van Waskemeer gevaarlijk door de geel zwarte defensie heen, maar wisten vervolgens de weifelende doelman niet te passeren. Ook schoten uit de tweede lijn van Haven, Hummel en Poelstra troffen geen doel. Aan de andere zijde van het veld moest doelman Bouma nog voor rust eenmaal handelend optreden. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Nico Hoogeveen, welke diens inzet de lat zag toucheren. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Beide ploegen wisten diverse kansen te creëren, maar tot scoren kwam het vooralsnog niet. Een hoge inzet van BSVV verraste bijna doelman Bouma, waarbij de paal uiteindelijk redding bracht. Aan de andere zijde mocht BSVV van geluk spreken dat de inzet van Postema eveneens op de paal uiteen spatte. De rebound die volgde werd niet door Veenstra benut. Nadat Hedzer van Veen en Marlon Brans binnen de lijnen waren gekomen voor de licht aangeslagen Bart Roijenga en de moegestreden Jurrien Hummel, was het een goed schot van Rozema dat knap door de Drentse doelman werd gepakt. Daar waar BSVV de druk probeerde op te voeren, was het gedurende een opbouw van de thuisploeg Kaji Mohammed die de bal inleverde en daarmee de 0-2 inleidde. De bal werd eenvoudig door Postema opgepikt, waarbij de weg naar het doel open lag. De veel scorende spits faalde niet en schoot onberispelijk raak, waarmee de wedstrijd in het voordeel van de gastheren werd beslist. Scheidsrechter Kuipers liet het duel nog enkele minuten doorgaan, maar tot noemenswaardige kansen resulteerde dit niet.