Waskemeer glibbert onderuit op It Kolkenfjild

Waskemeer glibbert onderuit op It Kolkenfjild Waskemeer is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om een punt of meer over te houden aan het treffen met Anjum. De grote verassing in 3B, Anjum, maakt deel uit van de top 3 op de ranglijst en kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong. Waskemeer gaf niet op en hoopte na de 2-1 aanspraak te kunnen maken op een broodnodig punt. Niets was minder waar, het slotoffensief leverde niets op, waardoor een nipte nederlaag resteerde. Op een slecht bespeelbaar It Kolkenfjild werd om half drie gestart, waarbij arbiter van Tuinen voor de aftrap floot. Beide ploegen begonnen aftastend, waarbij er op de glibber en glijpartijen na weinig te beleven viel. Waskemeer werd mondjesmaat gevaarlijk. Voornamelijk de laatste pass of voorzet was onnauwkeurig. Anjum was dreigend, maar tot uitgespeelde kansen kwam het vooralsnog niet. Nadat Jurrien Hummel de keeper trof met zijn vrije trap en Femko de Vries een afstandsschot knap uit het doel sloeg, stond het na ruim een half uur te hebben gespeeld 1-0 voor de thuisploeg. Niet doortastend verdedigen van Sander Visser aan de zijlijn, zorgde voor een snelle counter van de gastheren. Na een fraaie pass werd uiteindelijk Sipma bereikt die bekwaam raak schoot. In de rust werd Remco Melles binnen de lijnen gebracht voor Sander Visser. Na rust golfde het spel op en neer. De voorwaartsen bij de groenhemden konden geen vuist maken tegen de stugge verdediging van de gastheren. In de 53e minuut ging het opnieuw mis voor Waskemeer. Een vrije trap kon worden weggewerkt door de defensie, maar belandde voor de voeten van Sipma die onberispelijk in de bovenhoek raak wist te schieten. Waskemeer wisselde door en kreeg wat meer veldoverwicht. Anjum bleef dreigend, maar het was Mitchell Schievels die vanuit een vrije trap overtuigend raak schoot (2-1). De groenhemden gingen volop de aanval. Enkele standaard situaties en onder andere een schot van Jerre Wagenaar leverden niet het gewenste resultaat op. Daarmee verloren de groenhemden opnieuw en staat het met vier andere ploegen op vier punten en daarmee op de onderste plaatsen van de ranglijst. Volgende week wacht het treffen met de gedoodverfde titelkandidaat Leovardia. Om 14:00 wordt er in eigen huis afgetrapt. Wedstrijdfoto door Burt Sijtsma gemaakt.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33