69'
70'
79'

Waskemeer in eigen huis onderuit tegen ONB

Waskemeer heeft zaterdagmiddag niet kunnen winnen van promovendus vv ONB uit Drachten. In een matte wedstrijd wisten de gasten in het tweede bedrijf de volle buit naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 1-3 in het voordeel van de Drachtsters.

Voordat arbiter de Rijke voor de aftrap had gefloten, stond Waskemeer 1 punt boven ONB. De winnaar van het duel zou zich steviger in de middenmoot vestigen. Waar de thuisploeg regelmatig onzorgvuldig in de passing was, waren het de gasten die makkelijker combineerden. Toch waren het de manschappen van Jan de Jonge die het dichtst bij de openingstreffer was. Aren Greebe schoot aan de rand van het strafschopgebied op doel. Het ontbrak Greebe aan geluk, want diens inzet spatte op de lat uiteen. ONB kwam diverse malen dreigend door, maar tot uitgespeelde kansen kwam men nauwelijks. Ook de groenhemden schoten of kopten enkele malen naast het vijandelijke doel. Na rust viel er voor het publiek meer te beleven. Rond een uur te hebben gespeeld, was het Jort Raadsma die de score opende. Zo'n 10 minuten later kwam Waskemeer terug in de wedstrijd. Met een ingooi voor Waskemeer, kwam de bal voor de voeten van Jurrien Hummel die vervolgens een schitterende voorzet gaf. Invaller Dennis Hardenbol liet van zich spreken door voor zijn man te komen en hard raak te schieten. De thuisploeg kon hier niet lang van genieten, want een minuut later kwam ONB opnieuw op voorsprong. Het was Eelko Bosma die teveel ruimte kreeg van de groenhemden. De aanvaller draaide zich vrij en schoot raak in de verre hoek (1-2). Waskemeer kwam deze domper niet meer te boven. Enkele minuten later gaf de goed fluitende scheidsrechter een strafschop. De protesten van de gastheren, dat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt, werden weggewuifd. Het was opnieuw Eelko Bosma die koelbloedig raak schoot (1-3). Hiermee werd de eindstand bepaald, waardoor Waskemeer de strijd om de aansluiting bij de middenmoot heeft verloren. Volgende week wacht het uitduel tegen de Wilper Boys. De aftrap vindt om drie uur plaats.

Wedstrijdbal sponsor: Totaal Bestrating uit Drachten.

Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3