Waskemeer in extremis onderuit tegen Rijperkerk

Waskemeer in extremis onderuit tegen Rijperkerk Waskemeer is er zaterdagmiddag opnieuw niet in geslaagd een positief resultaat bij te mogen schrijven. Op bezoek bij Rijperkerk werd een nipte 1-0 nederlaag geleden. Het doelpunt dat de groenhemden moest incasseren werd in de blessuretijd gemaakt. Op sportpark het Protternest mocht Waskemeer aantreden tegen het Rijperkerk van oefenmeester Douwe Zondervan. In een onrustige eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij, welke ook de betere kansen had in het duel. Dankzij diverse uitstekende reddingen van doelman Mechiel van Valen, bleef Waskemeer lang overeind. Nadat van Valen in de openingsfase al een inzet kon keren, wist de doelman ook in de één tegen één situatie die na een lange bal ontstond als winnaar uit de bus te komen door de stift van Hendriks te pareren. Tegenover deze pogingen stond een relatief eenvoudig afstandsschot namens Waskemeer en een schot van Jurrien Hummel op de paal, welke tevens wegens buitenspel werd teruggefloten. De groenhemden wisten middels een uitstekend verdedigingsblok enkele pogingen in de kiem te smoren en anders stond de doelman altijd nog zijn mannetje, zo ook vlak voor rust bij de inzet van Meijer. Na de rust zag het publiek een rustiger Waskemeer aan de bal, waardoor het spel wat meer in evenwicht was. Nadat Willem de Jong bij een veelbelovende aanval ten koste van een gele kaart onderuit werd gehaald, was het enkele minuten later Mark Hendriks die namens de thuisploeg de bal nipt voorlangs schoof. Ook een kopbal van dichtbij namens de gastheren werd door doelman van Valen bekwaam gepakt. Waskemeer leek gevaarlijk door te komen na een kopbal van Tim Haven op Nicky Smid, maar deze werd terug gevlagd en gefloten wegens vermeend buitenspel. Met nog 3 minuten op de klok werd Theo Meyerhof binnen de lijnen gebracht voor de geblesseerd geraakte Jurrien Hummel. Waskemeer wist over de linkerflank door te breken, waarna de energieke Sander Visser onderuit werd gehaald. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied resteerde, waarbij Willem de Jong zijn inzet gekeerd zag worden door de keeper. De afvallende bal in het overvolle strafschopgebied werd door invaller Meijerhof over het doel geschoten. Diep in blessure tijd wist de thuisploeg de bal na de ingooi van Douwe van der Mei op Jelmer Haites af te nemen, waarna een diepte pass volgde. Aanvaller Meijer wist een inzet succesvol in de lange hoek te deponeren. Nadat arbiter Gulik een corner voor de bezoekers over het hoofd zag, de doelman gleed met de bal in de hand ruim over de achterlijn, scoorde Waskemeer niet meer en bleef het met lege handen achter. Volgende week wacht het thuisduel tegen Anjum. De aftrap op sportpark 't Ald Leger vindt om 14:00 uur plaats. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
10/11 SDS 1 Waskemeer 1 4 - 1