40'
48'
55'

Waskemeer JO12 trekt aan het kortste eind in Marum

Waskemeer JO12 trekt aan het kortste eind in Marum Op de strakke kunstgras mat, onder een warm zonnetje trad de JO12 vandaag aan tegen de equipe van Marum. Waar we een paar maanden geleden nog het kampioensfeestje wisten te verstieren, waren de punten vandaag voor Marum. Waskemeer begon goed aan de wedstrijd en zette met de spitsen Alies en Elisa volop druk op de tegenstander. Dat resulteerde steeds weer in balbezit van Joas, die het spel goed verdeelde en zorgde voor de assist op de 0-1 die Issa beheerst binnen schoot. Vlak daarna was het Joas die zelf de voorsprong vedubbelde. Waskemeer voelde dat er meer viel te halen waardoor de verdedigers Marc en Nelson veel naar voren speelden. Hierdoor ontstonden er ruimtes achter de verdediging en daar wist Marum met hun trefzekere spitsen wel raad mee en zo stond het al snel weer 2-2. Nog voor de time-out dachten Issa en Marc met twee wonderschone afstandschoten het verschil weer op 2. Hierna kwam het spel meer in evenwicht, waar waskemeer de beste kansen bleef krijgen voor onder andere Alies en Mylan. Toch was het weer Marum dat scoorde. Uiteindelijk was het Sanne die met een slim balletje bij de eerste paal de bal binnen te schuiven. Zo gingen we moe gestreden de kleedkamer is voor de welverdiende ranja. Metz gaf zijn keepersshirt aan Elisa en vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Elisa begon ongelukkig en speelde de bal vanuit een doetrap naar een tegenstander die we raad wisten met deze kans en zo was de stand weer snel gelijk. Toch was weer waskemeer dat op voorsprong kwam door ditmaal de andere verdediger Nelson die weer zijn goaltje meepikt. Maar ook nu kon Marum de stand weer gelijk maken. Even later kwam Elisa goed uit haar goal, maar door de harde uithaal van de tegenstander die vol op haar lichaam kwam moest ze helaas de strijd staken. Metz trok het keepershirt weer en waskemeer probeerde met de hard werkende Issa beter in het spel te komen. Helaas lukte dat niet goed. Mirthe kwam niet lekker in haar spel en Marc zag zijn voorwaartse acties vaak stranden. Gijs speelde lekker actief maar wist het tij ook niet te keren. Uiteindelijk trok Marum aan het langste eind en moeten wij vooral het goede spel van de eerste helft onthouden en meenemen naar de laatste wedstrijd van de competitie volgende week thuis om 9.30 uur tegen Makkinga.
18/03 Marum JO12-2 Waskemeer JO12-1 1 - 4
04/03 Waskemeer JO12 Westerkwartier JO12 0 - 6
1 Sportclub Makkinga JO12-1JM 7 17
2 Marum JO12-3 7 16
3 De Sweach JO12-1JM 7 14
4 Drachtster Boys JO12-3 7 10
5 Marum JO12-2 7 9
6 Waskemeer JO12-1 7 6