(Jorrin Louwes)
20'
23'
34'

Waskemeer JO14-1 trekt aan kortste eind in thuiswedstrijd tegen Houtigehage JO14-1

Waskemeer JO14-1 trekt aan kortste eind in thuiswedstrijd tegen Houtigehage JO14-1 Zaterdag 28 september stond voor de spelers van Waskemeer om 10:30 de wedstrijd tegen de JO14-1 van Houtigehage op het programma. Onder leiding van arbiter Jorrit Jan van der Vosse werd de wedstrijd ingeluid. Vanaf het eerste fluitsignaal was het de uitploeg die een slagje sterker, sneller en scherper begon. Dit resulteerde in een vroege achterstand uit een verwarrend balletje in de zestien. Vanaf hier begint het voor Waskemeer weer wat te lopen. Toch komen er nog wat kansen langs de verdediging van Waskemeer die stuk voor stuk vakkundig worden gestopt door onze inval keeper Martin! Uiteindelijk lukt het de groenhemden toch om Rutger in de voorhoede te bereiken. De oplettende lezer van de verslagen weet dat Rutger inmiddels op snelheid een
"Jorrin lijkt een beetje op Haaland!"
Issa Janajoe
ware succesformule heeft ontwikkelt en bal graag lang mag krijgen. Uit een één-op-één weet Rutger de bal met overtuiging in het net te schieten wat de aansluiting voor Waskemeer tekende. Vanuit achter hadden Nelson en Tieme de bezetting weer op orde en kon onze keeper weer even op adem komen. Met een vlijmscherpe bal wist Jorrin ditmaal Rutger weer weg te steken met oog op een countergoal voor Waskemeer. En zo gezegd zo gedaan. Alleen wist Waskemeer de voorsprong niet naar de kleedkamer te nemen voor de rust. Een turbulent spelmoment waarin de spelers het positioneel lastig hadden resulteerde in een 2-3 achterstand. Nadat we in de rust de laatste strategische keuzes hadden besproken onder het genot van groene ranja gingen we een rustige tweede helft tegemoet. Door de inspanningen van onze atletische keeper Martin bleef Waskemeer tot het einde loeren op een aansluitingstreffer. Weer was het Rutger die weggestoken werd in de ruimte op weg naar het goal. Vanaf een knappe afstand schiet Rutger de bal nét tegen de lat wat de laatste gevaarlijke kans van Waskemeer bleek. Al met al kwam de JO14-1 net tekort tegen het lastige Houtigehage wat dus helaas een puntloos weekend betekent. Volgende week vertrekken de groenhemden richting Beetsterzwaag om daar de kansen te bekijken.
1 Sweach De JO14-1JM 7 21
2 Houtigehage JO14-1 6 15
3 Marum JO14-1 6 13
4 SC Boornbergum'80 JO14-1 7 12
5 ONT JO14-3 7 7
6 Waskemeer JO14-1 7 6
7 ONT JO14-2JM 7 5
8 Drachtster Boys JO14-4 7 0