25'
41'
76'

Waskemeer kan geen potten breken tegen Veenhuizen

Waskemeer heeft zaterdagmiddag met 3-0 verloren in en tegen Veenhuizen. De gastheren hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen en ook zaterdag kwam er een verdiende overwinning tot stand. De groenhemden hadden moeite met goed ingespeelde en beweeglijke team, waardoor niets op de uitslag viel af te dingen.

Om klokslag half drie was het arbiter Durik die voor de aftrap van het duel tussen Veenhuizen en Waskemeer floot. De bewoners uit het gevangenisdorp hebben het regelmatig lastig tegen de groenhemden en zo begon deze editie ook. In de openingsfase was het Jurrien Hummel die Aren Greebe vrij voor het doel zette. De geheel vrijstaande rappe aanvaller besloot de bal niet aan te nemen en van dichtbij binnen te werken, maar koos voor een snoekduik. De bal werd getoucheerd, maar belandde niet in het doel. In de daaropvolgende minuten was het Veenhuizen dat aan de bal domineerde. Veel beweging bij de gastheren zorgde ervoor dat er ruimtes ontstonden op de speelhelft van Waskemeer. Nadat doelman Bouma diverse pogingen kon pareren, was het na 25 minuten raak (1-0). Waskemeer wist regelmatig in de omschakeling op de helft van Veenhuizen te komen, maar ging daar diverse malen te slordig mee om. Nadat Matthijs Haveman op aangeven van Nicky Smid alleen voor de keeper werd gezet, maar wegens vermeend buitenspel terug werd gefloten, trof Veenhuizen kort daarna de paal. Op slag van rust verdubbelde Veenhuizen de score, nadat Tseard Haites een diepe bal niet goed kon wegwerken. Na rust begon Waskemeer scherp en had het enige dreiging op een aansluitingstreffer. Onder meer invaller Storm Baron kon de doelman niet omspelen, waarmee een grote kans verloren ging. Met nog een kwartier te spelen werd de wedstrijd door de gastheren beslist (3-0). Waskemeer wisselde door, maar dat bracht ondanks kansen aan beide zijden van het veld, geen verschil in de score. Hiermee won Veenhuizen verdiend van Waskemeer. Aankomende zaterdag wacht ONB. De manschappen van oud (jeugd)trainer van Waskemeer, Tonnie Kerstma, staan op één punt achterstand onder Waskemeer. De aftrap vindt om 14:30 uur plaats.

Wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3