Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

Waskemeer kijkt uit naar dé derby van Ooststellingwerf

Waskemeer kijkt uit naar dé derby van Ooststellingwerf

Komende zaterdag is het dan eindelijk zover. Nadat er lange tijd geen competitievoetbal in het amateurvoetbal mogelijk was, gaat de competitie komende  zaterdag weer van start. Voor de Waskemeer en Haulerwijk staat er meteen een bijzonder treffen op het programma, want beide verenigingen treffen elkaar op het sportpark  ´t Ald Leger in Waskemeer. De wedstrijd is verplaatst naar 18.00. “Dit is omdat we heel veel toeschouwers verwachten” zo geeft voorzitter Johan Keuning aan. “Het is natuurlijk alweer een behoorlijke tijd geleden dat we competitievoetbal speelden en dan ook nog ineens voor ons de derby die het meest leeft.  

Uit allerlei hoeken heb ik al veel mensen gehoord die erbij willen zijn”, vertelt voorzitter Keuning. Keuning vind het moeilijk om voor zaterdag een favoriet aan te wijzen. “Het is ons nog nooit in de historie gelukt om een competitieoverwinning tegen Haulerwijk te boeken. Dat maakt dat de jongens er vreselijk op gebrand zijn. Tegelijkertijd moet ik bekennen dat we een veel minder goede voorbereiding dan Haulerwijk hebben gekend”, zo bekent Keuning. Bij Waskemeer nam oudgediende Gert Haak het stokje over van Wander Balkema die zijn drukke werkzaamheden niet langer meer kon combineren met het hoofdtrainerschap bij Waskemeer. “Dat kwam natuurlijk zo aan het eind van de voorbereiding op een zeer ongelukkig moment, maar we zijn tegelijkertijd heel erg blij dat succestrainer Haak ons uit de brand wilde helpen. Gert is erg positief over de selectie, maar vanzelfsprekend heeft hij even tijd nodig. De wedstrijd tegen Haulerwijk komt wellicht iets te vroeg en denk ik dat Haulerwijk favoriet is”.  

“Bovenal wordt het een groot weerzien. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de nodige restricties opgeheven en mogen we weer genieten van live muziek van de populaire volkszanger Johnny de Vries na afloop. Beide clubs hebben er dan ook ongelofelijk zin in en zijn van plan om er één groot voetbalfeest van te maken”, zo besluit Keuning.  

vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy