Waskemeer klopt krachteloos ODV

Waskemeer klopt krachteloos ODV Sportpark ´t Ald Leger was het decor voor de burenruzie tussen ODV uit het naastgelegen Wijnjewoude en Waskemeer. Ondanks dat de groenhemden een goede reeks na de winterstop kennen, werd er voorafgaand aan het duel enigszins gevreesd voor deze blauwe horde die genomen moest worden, temeer omdat de derby bij ODV meer lijkt te leven dan bij de thuisploeg. Achteraf was de vrees overbodig, aangezien Waskemeer veruit de bovenliggende partij was deze middag. Een sterk collectief optreden van Waskemeer lag daaraan ten grondslag. Uitblinker deze middag was ex-ODV´er Tim Haven, welke zijn oude club op de pijnbank legde door tweemaal te scoren en een assist op Bouwe Veenstra te verzorgen. Het werd in Waskemeer na 90 minuten spelen 3-0 voor de gastheren. Daar waar een ieder uitkeek naar dit onderlinge treffen, welke jaarlijks garant staat voor een gezonde portie strijd en werklust, was de oefenmeester van de gasten, Theo Los, een andere mening toebedeelt door demonstratief de scheidsrechter te verzoeken de wedstrijd af te gelasten wegens het gebrek aan gras in het doelgebied. Op aanraden van de scheidsrechter werd de doelmond door enkele fanatieke Waskemeer supporters aangevuld met extra zand, zodat na volle tevredenheid van een ieder de wedstrijd gewoon door kon gaan. In het eerste half uur kon ODV het spel van Waskemeer nog redelijk bijbenen, voornamelijk doordat het baltempo bij de thuisclub te laag lag. Nadat Bouwe Veenstra door Regillio Holder werd weggestuurd, leek Veenstra alleen op de doelman af te stevenen, maar werd wegens vermeend buitenspel terug gevlagd en gefloten. Enkele minuten later was het eerst Tim Haven die rakelings overschoot, gevolgd door een goed afstandsschot van Herman Rozema die net naast het doel verdween. Aan de andere kant vielen er nauwelijks kansen te noteren. Eenmaal wist ODV vanuit buitenspelpositie een poging op het doel van keeper Johan Bouma te mikken. Bouma liet de bal bewust gaan, omdat de scheidsrechter reeds had gefloten. Tien minuten voor rust was het Waskemeer dat op voorsprong kwam middels een fenomenaal doelpunt van uitgerekend oud ODV´er Tim Haven. Een uitstekende bal van Jurrien Hummel bereikte Haven die net buiten het strafschopgebied stond. Hij twijfelde geen moment en nam de bal vanuit de lucht ineens op de spreekwoordelijke pantoffel en verdween in de verre hoek onhoudbaar achter de doelman. Na rust moest Waskemeer verder zonder centrale verdediger Mark Veldman die geblesseerd uitviel, waardoor de verdediging van de groenhemden niet direct goed stond. ODV leek hiervan te kunnen profiteren, maar dit buitenkansje werd een prooi voor doelman Johan Bouma die voor het restant van de wedstrijd een eenvoudige middag kende. Na een uur gespeeld te hebben leek Bouwe Veenstra, na een schitterende combinatie tussen Hummel, Holder en Haven, de score te verdubbelen. Ondanks dat de scheidsrechter het doelpunt had toegekend, trok hij zijn beslissing terstond in, omdat er sprake van buitenspel zou zijn geweest. Nadat de moegestreden Jurrien Hummel voor Theo Meijerhof werd vervangen, zag Tim Haven zijn harde afstandsschot op de paal uiteenspatten. Enkele minuten later was het wel raak voor Waskemeer. Een indraaiende corner van Haven werd door niemand beroerd en verdween achter de matig keepende doelman uit Wijnjewoude (2-0). In de slotfase werd Oene Bouma binnen de lijnen gebracht voor Bart Roijenga en werd Haven middels een goede crosspass van Bindert Poelstra weggestuurd. Oog in oog met de doelman was Tim Haven niet zelfzuchtig en bediende Bouwe Veenstra die eenvoudig binnen kon werken, waarmee de overwinning definitief veilig werd gesteld. Onderstaande wedstrijdfoto´s zijn door Jaco Jonkman gemaakt.