Waskemeer komt slecht uit Corona startblokken

Waskemeer komt slecht uit Corona startblokken Na een wisselende oefencampagne met een forse nederlaag tegen Velocitas en een nipte overwinning op Oudehaske, werd zaterdagmiddag voor het bekertoernooi in Oudemirdum met 3-2 verloren van vierdeklasser NOK. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 voor de gastheren. Onder leiding van arbiter van Tuinen werd er om half drie afgetrapt in Oudemirdum. Waskemeer stelde teleur en keek door persoonlijke fouten al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Pijnlijk genoeg wist de thuisploeg nog voor rust de score te verdubbelen. Waskemeer, dat geen gebruik kon maken van Dennis Hardenbol, Tim Haven en Freddie van der Velde, kon in het eerste bedrijf geen vuist maken tegen NOK dat vorig seizoen nog in de onderste regionen van de vierde klasse bivakkeerde. Klaas Zandberg bracht in de rust, na weken van absentie, Bouwe Veenstra binnen de lijnen. Met een rake vrije trap van Jurrien Hummel kwam Waskemeer terug in de wedstrijd. Ondanks dat de groenhemden al driemaal hadden gewisseld (ook Bram Boon en Bassel Alashkar waren ingebracht) en ook aanvoerder Rozema geblesseerd uitviel, kwamen de groenhemden nog met tien man langszij. Druk op het doel van NOK resulteerde in een eigen doelpunt en daarmee stond het weer gelijk (2-2). In de slotfase mislukte al dan niet een buitenspelval aan de zijde van Waskemeer, maar ging het spel in ieder geval door, waaruit de gastheren wisten te scoren en een pijnlijke nederlaag voor de derdeklasser resteerde. Zaterdagmiddag is vijfdeklasser v.v. Heerenveen te gast op sportpark 't Ald Leger dat het eerste bekerduel verrassend van Haulerwijk wist te winnen. Bijgevoegde wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.