Waskemeer legt Rijperkerk over de knie

Waskemeer legt Rijperkerk over de knie Waskemeer heeft zaterdagmiddag in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op Rijperkerk, de nummer twee van de ranglijst. De groenhemden zagen de gasten het initiatief nemen zonder daarbij tot uitgespeelde kansen te komen. In het tweede bedrijf schoot aanvoerder Hardenbol van grote afstand de thuisploeg op voorsprong. Met nog tien minuten op de klok verdubbelde Mitchell Schievels de score, waarmee drie broodnodige punten in de strijd tegen degradatie konden worden bijgeschreven. Om klokslag 14:00 uur floot arbiter van den Beld uit Emmeloord op sportpark 't Ald Leger voor het duel tussen de nummer twee van de ranglijst Rijperkerk en het tegen degradatie strijdende Waskemeer. De gasten trokken met de wind in de rug van meet af aan het initiatief naar zich toe, maar tot uitgespeelde kansen kwamen "de Protters" vrijwel niet. De combinaties liepen voornamelijk op de helft van Waskemeer niet heel soepel, waardoor veel hoge ballen het zestienmetergebied werden ingebracht die een prooi waren voor de goed keepende Femko de Vries of het sterk acterende centrale duo Douwe van der Mei en Rik Haven. Één van de grootste mogelijkheden voor Rijperkerk was een afgeslagen corner, waarvan het schot in een overvol zestienmetergebied op de hakken van Halbe Jan de Boer terecht kwam. Voornamelijk de thuisploeg deed in het eerste bedrijf niet aan klantenbinding, want op een spaarzame corner en een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied na, werd het vijandelijke doel nauwelijks gevonden. De tweede helft begon op vrijwel dezelfde wijze als de eerste helft totdat Dennis Hardenbol halverwege de speelhelft van Rijperkerk de bal ontving. Aanvoerder Hardenbol genoot enige ruimte en besloot na een korte dribbel uit te halen. De bal vloog van grote afstand op een prachtige wijze hard in de bovenhoek buiten handbereik van de degelijk keepende Jorna. De gasten voerden vervolgens de druk op, waarbij de defensie van Waskemeer stand wist te houden. Nadat Hardenbol aangeslagen het veld moest verlaten, kwam de snelle Aren Greebe binnen de lijnen. Met nog zo'n tien minuten op de klok kwam Mitchell Schievels in een duel tegen de centrale verdedigers als winnaar uit de strijd en schoot vervolgens bij een één tegen één situatie met de doelman raak (2-0). In de slotfase bleef Rijperkerk opzoek naar de aansluitingstreffer en waren het de snelle Greebe en Schievels die in de omschakeling voor hun kansen gingen. Eenmaal was Greebe de verdediging te snel af en besloot op doel te schieten, waar afgeven op Schievels een betere optie was geweest. Gescoord werd er aan beide zijden niet meer, waardoor de volle buit bijgeschreven kon worden. Komende zaterdag speelt Waskemeer om 14:30 uur het uitduel tegen Grootegast. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33