Waskemeer legt titelhouder over de knie

Waskemeer legt titelhouder over de knie Waskemeer heeft voor de vierde maal op rij weten te winnen. Ditmaal werd het plichtmatige inhaalduel in eigen huis tegen kampioen, v.v. Mamio, in winst omgezet. Ondanks dat het spel van de groenhemden op verschillende momenten erg matig was, wist de thuisploeg uiteindelijk met maar liefst 4-1 te winnen. Zowel het middenveld alsmede de verdediging werd na een kwartier spelen door de Groningers in de luren gelegd, waarna een relatief eenvoudige inzet niet door doelman Johan Bouma vast gepakt kon worden. De rebound die volgde werd door Kleinmoedig binnen getikt. Waskemeer kwam er enkele malen gevaarlijk uit, maar werd in diverse situaties voor vermeend buitenspel teruggefloten. Mamio had terstond kans op de 2-0. Echter, verdween de inzet op de lat. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Waskemeer ontving 10 minuten na de openingstreffer een vrije trap, welke middels een fraaie curve door Jurrien Hummel raak werd geschoten. Nadat diezelfde Jurrien Hummel zich moest laten wisselen nadat een forse charge onbestraft op hem werd begaan, kwam Regillio Holder binnen de lijnen. Zijn invalbeurt werd binnen enkele minuten met een doelpunt bekroond (2-1). Na de rust bleef het spel rommelig en was het niveau matig. De vele kansen die de thuisploeg in de eerste helft wist te creëren, maar onbenut had gelaten, waren in de tweede helft steeds minder vaak waar te nemen. Desondanks wist te thuisploeg nog tweemaal tot scoren te komen. De keeper van de gasten bracht de bal matig terug in het spel, welke door Hedzer van Veen werd onderschept en vervolgens binnengeschoten. Nadat Bindert Poelstra en Hedzer van Veen waren gewisseld voor Tjeard Haites en Jan de Groot, was het Regillio Holder die zijn tweede treffer van de avond maakte en daarmee de eindstand van 4-1 op het bord noteerde. Middels deze drie punter voor Waskemeer, lijken de kaarten in 4C met het oog op de nacompetitie geschut. Na afloop van het inhaalduel, welke betrekking had op de 2e periode, staan RWF en Waskemeer beiden aan kop in de 2e periode met 22 punten, maar heeft RWF een drietal doelpunten meer gemaakt, waarmee het verzekerd is van de 2e periodetitel. Waskemeer heeft zich ook van een periodetitel verzekerd. Het heeft nog kans om de 3e periodetitel te bemachtigen. Wanneer dit niet slaagt zal de te verdelen 1e periodetitel op de ranglijst worden overgenomen. Komend weekend wacht het laatste thuisduel van de competitie tegen Opende met aansluitend een optreden van zanger André Kooistra in de kantine. De week erop speelt de groen-zwarte brigade het uitduel tegen ODV te Wijnjewoude. Scoreverloop: 14. Kleinmoedig 0-1, 25. Hummel 1-1, 38. Holder 2-1, 60. Van Veen 3-1, 86. Holder 4-1. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.