Waskemeer onderuit bij SIOS

Zaterdagmiddag heeft Waskemeer voor de derde maal op rij geen overwinning weten te boeken. Ondanks een 1-0 ruststand voor de Groningers, had Waskemeer in de tweede helft de betere kansen deze middag. Daar de gastheren in tegenstelling tot de groenhemden het net wel eenvoudig konden vinden, werd het in Sauwerd maar liefst 3-1 voor de thuisploeg. Nog voordat scheidsrechter van Houten het eerste fluitsignaal gaf, moest Waskemeer na het uitvallen van Jurrien Hummel toezien dat de ziekenboeg voller werd. In de openingsfase werd het meteen duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en dat ze de oplossingen veelal voetballend zochten. Na ruim 20 minuten spelen kwamen de gastheren over rechts gevaarlijk door, waarbij de defensie van Waskemeer de voorzet net weg kon toucheren. Tot overmaat van ramp kwam de bal voor de voeten van de uitstekend spelende Reinder Haaksema, welke doelman Romke Bouma het nakijken gaf. Daar waar Waskemeer diverse goede kansen creëerden, waaronder een vrije trap van Daniël Postema in de korte hoek die ternauwernood gepareerd kon worden en Bouwe Veenstra die één op één op de doelman afkwam maar dit buitenkansje niet wist te benutten, was het de thuisploeg die opslag van rust de voorsprong verdubbelde. Nadat eerder Romke Bouma uitstekend een schot met de vingertoppen via de lat weg wist te werken, was het Jacob de Haan die wel raak schoot. In de rust werd Jan de Groot binnen de lijnen gebracht bij de Waskemeerders. De groenhemden kwamen ontzettend sterk uit de kleedkamer en creëerde de ene kans na de andere. Eén van de toegekende corners werd door Tim Haven genomen. Bindert Poelstra werd bij diens shirt gegrepen, waarbij scheidsrechter van Houten naar de stip wees. Daniël Postema schoot dit buitenkansje hard binnen. Enkele minuten later kreeg Waskemeer in een kort tijdsbestek nog enkele goede kansen, waaronder een schot van Bouwe Veenstra, Daniël Postema en Herman Rozema, welke allen niet het gewenste resultaat brachten. Ook een schot van Hedzer van Veen kwam via de lat hard voor de achterlijn terug het veld in. De inkomende Bindert Poelstra zag vervolgens zijn punter tegen de doelman verdwijnen. Daar waar Waskemeer hard opzoek was naar de gelijkmaker, was het de thuisploeg die de voorsprong uitbreidde, 3-1. Enkele minuten later werd Marlon Brans binnen de lijnen gebracht, daar de goed ingevallen Jan de Groot met hamstringklachten het veld na ruim 15 minuten weer moest verlaten. Het resterende gedeelte van de wedstrijd probeerde Waskemeer diverse malen via onder andere de snelle Veenstra en Haven enig gevaar te stichten. Tot grote scoringskansen resulteerde dit niet. In de absolute slotfase van dit sportieve duel, kreeg Bart Roijenga een terechte gele kaart van scheidsrechter van Houten getoond, welke de thuisploeg enkele minuten daarvoor spaarde door alleen een vrije trap toe te kennen, nadat Daniël Postema middels natrappen naar de grond werd gewerkt. De vrije trap leverde geen gevaar op. Middels deze nederlaag is Waskemeer afgezakt naar de  middenmoot. Volgende speelt Waskemeer thuis in de beker tegen Marum. De competitie wordt de week erop thuis hervat tegen koploper Lycurgus.