Waskemeer pakt volle winst tegen LEO

Waskemeer pakt volle winst tegen LEO Zaterdag speelde Waskemeer het inhaalduel thuis tegen FC LEO uit Leens. Ondanks dat Waskemeer over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende partij was, werd dit moeizaam in doelpunten uitgedrukt. In de eerste helft wist Jan de Groot tweemaal op aangeven van Bouwe Veenstra de thuisploeg voor de groenhemden te scoren. Na rust scoorde Frank Veenwijk de 2-1, waarmee het lang spannend bleef. Uiteindelijk wisten de manschappen van Jagersma en Visscher de drie punten verdiend in eigen huis te houden. Op een grijs sportpark 't Ald Leger, kwam FC LEO fel uit de startblokken. Het kreeg door slordig uitverdedigen in de openingsfase dan ook twee kleine kansjes die het doel misten. Nadat de groenhemden waren wakker geschut, domineerde Waskemeer het restant van de eerste helft. Nadat een zuiver doelpunt wegens vermeend buitenspel was afgekeurd, was het Bouwe Veenstra die met een harde splijtende crosspass door de defensie van de gasten heen Jan de Groot voor het doel zette. Oog in oog met de doelman faalde de Groot niet en schoot onberispelijk binnen. Nadat de scherp vlaggende grensrechter tot driemaal toe een kansrijke aanval van Waskemeer tegenhield wegens vermeend buitenspel, was het Sietze Keuning die vanuit één van de goede corners van Tim Haven op de paal kopte. De rebound werd door Bouwe Veenstra binnen getikt, maar ook dit doelpunt werd, ditmaal terecht wegens hands, afgekeurd. Terstond wist de snelle Veenstra door defensie heen te snijden en zette vervolgens opnieuw Jan de Groot vrij voor de doelman, welke opnieuw geen tegengoal kon voorkomen. Enkele minuten later brak de rust aan. FC LEO bracht na de pauze Rowan Rozema, topscoorder van de competitie, binnen de lijnen. Waskemeer moest noodgedwongen Bindert Poelstra wisselen. Voor hem kwam Rene Visser in het veld, welke uitstekend inviel. Nadat Waskemeer enkele kansen op de 3-0 had verzuimd te maken, kwamen de manschappen van Gerke Kersaan terug in de wedstrijd. Een corner werd niet goed door Waskemeer weggewerkt en kwam voor de voeten van Frank Veenwijk die de goed keepende Johan Bouma het nakijken gaf. De spanning was hiermee terug in de wedstrijd. Ondanks dat Waskemeer na deze tegenslag de overhand weer kreeg op het spel, werd er niet gescoord. Daar waar Herman Rozema dacht de derde treffer van de middag te maken, was het opnieuw de grensrechter die hier een stokje voor stak. Een uitstekende corner van de goed spelende Tim Haven, werd door Veenstra teruggelegd op Rozema die hard raak schoot. Dat de grensrechter de goal afkeurde wegens buitenspel of dat de bal achter was geweest zal nimmer duidelijk worden, aangezien van beide situaties geen sprake was. In de slotfase kwam Waskemeer nog eenmaal goed weg. In de scrimmage schoot LEO tot driemaal toe op het doel, waarbij alles wat groen was de bal pareerde. Uiteindelijk kwam doelman Bouma als winnaar uit de strijd. In de laatste tien minuten kwam Tjeard Haites binnen de lijnen voor de moegestreden Hedzer van Veen. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor Waskemeer het laatste competitieduel in 2016 winnend heeft afgesloten. Hiermee stijgt het van de 9e naar de 5e plaats op de ranglijst, waarbij Waskemeer de derby tegen ODV nog tegoed heeft.