Waskemeer ruim voorbij de Lauwers in 2e helft

Waskemeer ruim voorbij de Lauwers in 2e helft Op een zonovergoten sportpark t’Ald Leger heeft Waskemeer met 6-0 van De Lauwers weten te winnen. Ondanks een 0-0 ruststand, scoorden de groenhemden in de tweede helft maar liefst zesmaal. Doelpunten van Postema (4x), Bouwe Veenstra en Jurrien Hummel zorgden voor deze ruime winstpartij. In de eerste helft speelde de Lauwers compact en gaf het de thuisploeg erg weinig ruimte. Naast een defensief spel werden er vele overtredingen gemaakt die door scheidsrechter Pultrum bestraft werden met een vrije trap. De gasten probeerden voortdurend het spel te vertragen, zodat zij het tempo van Waskemeer kon worden verstoord. Waskemeer had enorm veel balbezit, maar wist dit moeizaam om te zetten in uitgespeelde kansen. Nadat Daniël Postema de doelman had getest, was het Bouwe Veenstra die knap naar binnen sneed en met zijn linkerbeen de bal op het doel vuurde. De doelman uit Warfstermolen kon relatief eenvoudig redding bieden. Ook een schot uit de tweede lijn van de bewegelijke Tim Haven werd knap door de Lauwers gepareerd. Na een half uur spelen moest bij een ongelukkige situatie Regillio Holder het veld met een enkel kwetsuur verlaten. Nadat Marlon Brans nog maar net binnen de lijnen stond, zorgde een forse charge op Mark Veldman er voor, dat hij bij de rust de kleedkamer niet meer uit kwam. Nadat scheidsrechter Pultrum nog maar kwalijk had gefloten voor de tweede helft, was het Daniël Postema die op aangeven van Tim Haven hard uithaalde en de bal achter de doelman zag verdwijnen. Terstond na de openingstreffer was het Jurrien Hummel die een vrije trap op fraaie wijze onberispelijk achter de doelman wist te plaatsen. Kort op de 2-0, was het de snelle Bouwe Veenstra die weg draaide bij diens directe tegenstander en de bal in de lange hoek raak schoot. De Lauwers kon hier bijster weinig tegenover zetten, waardoor doelman Bouma deze middag de goal eenvoudig schoon wist te houden. Nadat Postema op aangeven van de voortdurend gevaarlijke Veenstra diens tweede en derde treffer had gemaakt, was het opnieuw Postema die raak schoot en daarmee de thuisploeg op een ruime 6-0 voorsprong zette. Bij het zesde doelpunt werd de behendige spits met een stuit aangespeeld en ging vervolgens op zijn Richard Witschges, welke deze week overigens jarig was, langs de rand van het zestienmetergebied en na driemaal hoog te hebben gehouden schoot hij de bal snoeihard in het net. Enkele minuten later vond de goed fluitende scheidsrechter Pultrum het genoeg en floot hij voor het eindsignaal. Volgende week wacht de lastige uit wedstrijd in en tegen Haulerwijk op sportpark de Hichte. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's