Waskemeer speelt na 264 dagen weer een wedstrijd

Waskemeer speelt na 264 dagen weer een wedstrijd Nu de versoepelingen van de Corona maatregelen het toelaten, heeft Waskemeer na een lange periode van vele trainingen eindelijk weer eens een wedstrijd mogen spelen. In en tegen derdeklasser Dronrijp werd een oefenwedstrijd gespeeld, waarbij eveneens publiek aanwezig mocht zijn. Zowel spelers als publiek genoten zichtbaar van dit oefenduel. De gastheren hadden reeds een wedstrijd in de benen en dat was in de openingsfase duidelijk terug te zien op het veld. Waskemeer speelde onwennig en de passnauwkeurigheid hield regelmatig nog te wensen over. Dronrijp begon voortvarend en stond na 20 minuten te hebben gespeeld terecht met 2-0 voor. Voornamelijk het tweede doelpunt, welke van grote afstand in de kruising verdween, kon het publiek waarderen. Op de jeugd accommodatie van Dronrijp herpakten de manschappen van nieuwbakken hoofdtrainer Balkema zich verdienstelijk, waarna zich enkele mogelijkheden aandienden. Een corner van Jurrien Hummel werd door de naar Waskemeer teruggekeerde Mitchell Schievels rakelings over gekopt. Ook zorgde Bouwe Veenstra met een tweetal fraaie rushes voor het nodige gevaar. Enkele minuten later was het aanvoerder Willem de Jong die vliegensvlug de ruimte indook, waarna hij de bal van Dennis Hardenbol op maat meekreeg. De Jong twijfelde geen moment en schoot hard raak (2-1). Aangezien Waskemeer met een negentien koppige A- selectie was afgereisd naar de Waadhoeke (door uiteenlopende omstandigheden waren o.a. Douwe van der Mei, Herman Rozema, Tseard Haites, Henri de Graaf en Femko de Vries afwezig), vonden in de rust de eerste wisselingen plaats. Ondanks dat Waskemeer sterk aan de tweede helft begon, wist de thuisploeg de score op 3-1 te brengen. Onachtzaamheid in de verdediging bij een vlotte uitbraak zorgde voor een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied, welke vervolgens erg eenvoudig in het doel verdween. Waskemeer bleef het betere van het spel houden en kwam via een individuele actie van Mitchell Schievels op 3-2 en middels een kopbal van Jurrien Hummel op 3-3. Waar de gastheren voornamelijk middels de lange bal voor enkele gevaarlijke counters zorgden, bleef Waskemeer via het middenveld de aanvallers zoeken. Daar waar Waskemeer niet meer tot scoren kwam, was het Dronrijp die de wedstrijd besliste (4-3). Ondanks de nederlaag, hebben verschillende spelers hun visitekaartje weten af te geven richting de nieuwe trainer en kreeg de A- selectie een goed gevoel om na zo'n lange periode weer eens een wedstrijd te mogen spelen. Komende week zal er nog op dinsdag- en donderdagavond getraind worden op het kunstgrasveld van Bakkeveen. OpĀ  zaterdag 31 juli a.s. vindt na een korte zomerstop het tweede blok van de voorbereiding plaats, waarbij meerdere oefenwedstrijden op de agenda genoteerd staan alvorens de beker en de reguliere competitie start. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.