Waskemeer start 2e seizoenshelft met overwinning

Waskemeer start 2e seizoenshelft met overwinning Op sportpark Corpus Hoorn werd op een achteraf gelegen kunstgrasveld tegen het ultra verdedigende GRC Groningen afgetrapt. Ondanks dat Waskemeer voortdurend in balbezit was, waren het de gastheren die in de eerste helft vanuit het niets een tweetal kansen wisten te creëren en te verzilveren. In de tweede helft speelden de groenhemden veel doortastender wat resulteerde in een terechte 2-3 overwinning. Doelpuntenmakers aan de zijde van Waskemeer waren Bindert Poelstra en Hedzer van Veen (2x). Waskemeer nam vanaf de aftrap direct het initiatief, maar tot grote kansen kwam het niet. GRC Groningen kon niets anders dan voortdurend verdedigen. Hierbij werd vanaf de eerste minuut enorm veel tijdgerekt door onder meer de GRC doelman. Daar de scheidsrechter van dienst dit toestond, was de wedstrijd niets meer dan een opeenstapeling van korte spelmomenten. Waskemeer bereikte telkens eenvoudig de rand van het strafschopgebied, maar het ontbrak aan een goed vervolg. Nadat Jurrien Hummel net naast had geschoten en Bouwe Veenstra over had gekopt, was het Tim Haven die het dichtst bij een doelpunt was. In de combinatie met Regillio Holder werd de bal klaargelegd voor een afstandsschot van Haven die door de doelman gepareerd kon worden. Een spaarzame counter van de Groningers resulteerde volstrekt tegen de verhoudingen in, in de openingstreffer. Nadat nog enkele kansjes van Waskemeer niet het gewenste resultaat opleverde, werd er door GRC Groningen vlak voor rust opnieuw gescoord.  Gedesillusioneerd vertrok Waskemeer naar de kleedkamer, alwaar de klokken al vrij snel gelijk werden gezet. In de tweede helft werd er met meer overtuiging door de groenhemden gespeeld. Nadat opnieuw enkele kleine kansen onbenut waren gebleven, schoot Bindert Poelstra op uitstekende wijze in de lange hoek raak. Nadat diezelfde Poelstra aangeslagen het veld moest verlaten voor Jelmer Haites, was het Hedzer van Veen die verwoestend uithaalde. Zijn schot werd getoucheerd door de rug van een GRC’er en verdween onhoudbaar via de onderkant van de lat achter de Groningse doelman (2-2). Enkele minuten later was het opnieuw van Veen die de bal op het doel vuurde. Middels een listige beweging van Regillio Holder, verdween de inzet van Hedzer van Veen tegen de touwen. De defensie van Waskemeer, onder leiding van de sterk spelende Mark Veldman, kwam in de tweede helft geen enkele keer meer in de moeilijkheden. In de slotfase werd de moegestreden Jurrien Hummel vervangen door Tjeard Haites. Naast Tjeard Haites kreeg ook Bouwe Veenstra in de absolute slotfase nog een goede kans die jammerlijk genoeg voor de hardwerkende spits door de doelman werd gepakt. Daar Lycurgus en De Sweach beiden verloren hebben, is Waskemeer middels deze verdiende overwinning een plekje gestegen op de ranglijst en heeft het de aansluiting met de nummer 3 weer gevonden.