Waskemeer start competitie met overwinning op GRC Groningen.

Waskemeer start competitie met overwinning op GRC Groningen. Waskemeer heeft tijdens het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen de drie punten in eigen huis weten te behouden. Ondanks het vele balbezit dat de thuisploeg deze middag had, wist GRC Groningen met enkele snelle uitbraken goed partij te bieden.  Na een 1-1 ruststand, werd het uiteindelijk 3-2 in het voordeel van de gastheren. Doelpuntenmakers voor de groenhemden waren Bouwe Veenstra en Daniël Postema (2x). Op een zonovergoten sportpark ’t Ald Leger was het vanaf het eerste fluitsignaal de thuisploeg dat domineerde. GRC Groningen, dat countervoetbal tot kunst verheven heeft, liet zich maar al te graag terugdringen op de eigen speelhelft. Middels agressief verdedigende acties op het middenveld, welke veelal onbestraft bleven door scheidsrechter Schuurman, probeerden de Groningers het spel te ontwrichten en het tempo daarmee uit de wedstrijd te halen. Na enkele kleine kansen voor de thuisploeg, was het zowaar GRC Groningen dat op voorsprong kwam. Een snelle counter werd in een doelpunt omgezet. Doelman Bouma had het matige schot moeten kunnen pareren, maar kende een ongelukkige middag. Waskemeer bleef opzoek naar het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen, maar moest hier enige tijd opwachten. In de omschakeling mocht het op dat moment zelfs nog van geluk spreken dat het tweede schot deze middag van de Groningers niet in het doel van de thuisploeg verdween. Een leep afstandsschot vanaf het middenveld verdween rakelings over het doel van keeper Bouma heen. Rond de 35e minuut was het uiteindelijk Daniël Postema,  welke na goed storend werk van Bouwe Veenstra op de Groningse doelman, de bal voor de voeten kreeg en hard uithaalde. Diens inzet verdween in het dak van het doel. Middels enkele forse overtredingen probeerden de gasten ten koste van alles met een gelijke stand te gaan rusten. Dit leek hen niet te gaan lukken, daar een hard schot van Postema door de doelman weg gebokst werd en in de voeten van de inkomende Tim Haven belandde. De aanvaller schoot beheerst binnen, maar werd tot verbazing van spelers en publiek onterecht afgekeurd voor vermeend buitenspel. Derhalve werd er met een gelijke stand gerust. In de tweede helft bleef Waskemeer aandringen, maar tot grootte kansen resulteerde dit eerst niet. Veelal ontbrak het aan een goede voorzet of was de eindpass te onzorgvuldig. Nadat Marlon Brans na het uur werd gewisseld voor Hedzer van Veen, kon de thuisploeg alsnog juichen. Een indraaiende voorzet van Tim Haven bereikte Bouwe Veenstra. De snelle aanvaller bleef rustig en schoot beheerst van dichtbij raak. Daar waar menig één dacht dat de ban gebroken was en de score op zou lopen in het voordeel van de gastheren, kwam bedrogen uit. In een spaarzame counter werd vanaf de zijkant van het strafschopgebied in de korte hoek raak geschoten. Nadat Douwe van der Mei met fysieke klachten het veld moest ruime voor Oene Bouma, had Waskemeer nog tien minuten op de klok om het verdedigende GRC Groningen te verslaan. Daniël Postema wist uiteindelijk het winnende doelpunt te maken. De vaardige aanvaller kreeg na opnieuw slecht wegwerken van de Groningse doelman de bal in de voeten geworpen en haalde na een fraaie kapbeweging verwoestend uit. Middels dit doelpunt in de 83e minuut, waren de welverdiende drie punten deze middag alsnog veilig gesteld. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's