Waskemeer tegen Rottevalle opnieuw stevig onderuit

Waskemeer tegen Rottevalle opnieuw stevig onderuit Waskemeer heeft zaterdagmiddag opnieuw een 4-2 nederlaag geleden. Nadat vorige week onnodig werd verloren van ONT, werd ditmaal het lastige uitduel tegen Rottevalle puntloos afgesloten. Ondanks een bliksemstart waarin Waskemeer via Regillio Holder binnen 2 minuten op voorsprong kwam, stond het bij rust al 3-1 voor de gedeeld koploper. Na rust kwam de gastheer via een eigen doelpunt op 4-1, waarna Waskemeer een groot aantal kansen om zeep hielp. Tijdens het slotakkoord trof Regillio Holder nog eenmaal doel, waarmee het uiteindelijk 4-2 bleef. Op sportpark It Hagehiem stond een onaangename straffe wind op het kunstgrasveld. Waskemeer begon voortvarend door in de openingsfase doel te treffen. Een actie van Bouwe Veenstra werd ten koste van een hoekschop in de kiem gesmoord. Een afgemeten corner van Tim Haven werd door Regillio Holder met het hoofd achter de doelman gekopt (0-1). Aansluitend dacht Bouwe Veenstra de score te verdubbelen, maar arbiter Smit zag voorafgaand aan het schot een overtreding en kende een vrije trap toe aan de thuisploeg. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, waarbij Waskemeer iets meer poogde te voetballen en Rottevalle directer speelde door met langere ballen de gevaarlijke  voorwaartsen te vinden om van daaruit gevaar te stichten. Wanneer Waskemeer niet middels overtredingen op het middenveld in de opbouw gestopt werd of vakkundig afgevlagd werd voor vermeend buitenspel, was met enige regelmaat de eindpass net niet goed genoeg of kon de doelman eenvoudig ingrijpen. Voor Rottevalle viel in het eerste bedrijf tot driemaal toe alles goed. Nadat doelman van Valen in eerste instantie Erwin de Wind met een uitstekende redding van het scoren af kon houden, sloeg het noodlot even later alsnog toe. Tweemaal was het Jorrit Schra die Erwin de Wind succesvol bediende, waarmee de voorsprong voor Waskemeer verdween. Verdedigend gezien zag het er bij Waskemeer op de belangrijkste momenten niet solide uit, waardoor het zich de tegendoelpunten ook zelf mag aanrekenen, ondanks dat het tweede doelpunt fraai geproduceerd werd. Vlak voor rust kon de bal door de harde wind moeizaam uit het zestienmetergebied weggewerkt worden door Waskemeer, waarna de bal ongelukkig via de hand van Tim Haven voor de voeten kwam van de tegenstander. De gastheren profiteerden maximaal, waarbij het schot ook nog eens van richting werd veranderd en doelman van Valen zo doende kansloos achterbleef. Bouwe Veenstra kwam over de linkerzijde nog eenmaal gevaarlijk door. Daar waar voor een schot gekozen werd die door de doelman kon worden gepakt, had een voorzet mogelijk een beter alternatief geweest. Derhalve werd er met 3-1 gerust. Na rust was de gifbeker nog niet leeg. Bij een counter van Rottevalle, waarbij van Valen werd omspeelt, belandde de bal via de paal op de meegelopen Jerre Wagenaar die daarmee ongelukkig in eigen doel werkte. Waskemeer bracht in het tweede bedrijf Douwe Haites binnen de lijnen voor Wiebe Wagenaar en Jurrien Hummel voor Tim Haven. De groenhemden kregen verschillende mogelijkheden die niet verzilverd werden. Hierdoor bleef het verschil te groot om er weer een wedstrijd van te maken. Rottevalle was het tweede bedrijf minder dreigend, al kwam men nog wel één keer met een leuke aanval gevaarlijk voor het doel van Waskemeer. Nadat Jurrien Hummel de paal had getroffen, Douwe Haites op de benen van de keeper schoot en Douwe van der Mei onder de doelman door speelde, maar zijn inzet door een verdediger weggewerkt zag worden, verliet Mark Veldman geblesseerd het veld en kwam Hessel Zuidema binnen de lijnen. In de laatste minuut was het Regillio Holder die voor de tweede maal deze middag doel trof (4-2). Waskemeer blijft middels deze nederlaag weliswaar op de derde plaats staan, maar tot en met plaats negen bedraagt het verschil slechts drie punten. Zaterdagmiddag wacht een belangrijk duel om niet af te glijden naar de onderste regionen. Om 14:00 uur zal op sportpark 't Ald Leger onder leiding van arbiter Schuurman tegen Ropta Boys worden afgetrapt. Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15