Waskemeer treft Oud Heerenveen tijdens geslaagde seizoensafsluiting

Waskemeer treft Oud Heerenveen tijdens geslaagde seizoensafsluiting Dit weekend vond de afsluiting van het voetbalseizoen 2021/2022 plaats op ons sportpark 't Ald Leger. Hiervoor trad het vlaggenschip aan tegen het elftal van oud sc Heerenveen. De ploeg uit Heerenveen bestond uit een selectie die voor velen tot de verbeelding zal spreken. Zo trad de ploeg aan met roemruchte namen als Gert Jan Verbeek, Geert Arend Roorda, Jeffrey Talan, Henrico Drost, Ronny Venema, Gerald Sibon en Maarten de Jong. Een prachtig affiche dus voor het aanwezige publiek! Na het eerste fluitsignaal ontspon zich een fraai schouwspel. De oudgedienden van de Trots van het Noorden lieten zien dat ze het voetballen nog niet verleerd waren en boden met veel balbezit goed partij aan de thuisploeg. Desalniettemin wisten de groenhemden de ban te breken via de nieuwe aanwinst Virgil Muller die eerder bij de bal was dan de uitkomende keeper. In het vervolg van de eerste helft was het Douwe v/d Mei die tweemaal tot scoren kwam en ook Jurrien Hummel wist de bal tegen de touwen te krijgen middels een fraaie goal vanaf de zijkant. Hierdoor gingen beide teams met een 4-0 voorsprong in het voordeel van de thuisploeg de rust in. Na de rust kende Heerenveen een bliksemstart en was het snel 4-1. Waar de groenhemden enkele kansen onbenut lieten, zag het publiek, waaronder Riemer en Annie van der Velde, Heerenveen nog tweemaal tot scoren komen. In het slot van de wedstrijd nam keeperstrainer Manuel Boer aan Waskemeerse zijde plaats onder de lat die na dit seizoen afzwaait. Na 90 minuten spelen eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning voor Waskemeer. Doelpuntenmakers aan Heerenveense zijde waren Gerald Sibon, Age Heins Boersma en Jan de Jonge. Direct na afloop van de wedstrijd kon de aanwezige jeugd op handtekeningenjacht gaan. Op het terras bleef het vervolgens nog lang gezellig onder het genot van een hapje en een drankje met zanger André Kooistra die de avond muzikaal omlijstte. Als vereniging kijken we terug op een geslaagde seizoensafsluiting en bij deze wensen we alle leden, sponsoren en vrijwilligers alvast een hele fijne zomer toe! Onderstaande foto's van Jaco Jonkman geven een impressie van de wedstrijd. Daarnaast zijn er ook foto's van de jeugdspelers van de JO8 en JO11 die met beide teams het veld opkwamen en na afloop op handtekeningenjacht mochten. Deze foto's van Rik Opdam zijn hier te vinden: link.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33