Waskemeer verslaat Anjum in doelpuntrijk duel

Waskemeer verslaat Anjum in doelpuntrijk duel Nadat Waskemeer in eigen huis Rijperkerk wist te verslaan en het uitduel in Grootegast vlak voor de aftrap werd gestaakt wegens een ongeval, mochten de groenhemden ditmaal de degens kruisen met nummer drie van de ranglijst Anjum. De gastheren hebben de punten keihard nodig om zicht te houden op plaats elf op de ranglijst, terwijl Anjum strijd voor de felbegeerde nacompetitie voor promotie. Rond 14:00 uur was het arbiter T.C. van der Bij die de wedstrijd op sportpark 't Ald Leger in gang zette. Waskemeer kwam sterk uit de startblokken en kwam in de zesde minuut al op voorsprong. De corner van Tim Haven werd hard door Mitchell Schievels achter de doelman gekopt, waarmee Schievels zijn 100e competitie doelpunt maakte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van voorsprong, want de ervaren Overkempe werd enkele minuten later in een kansrijke positie gevloerd aan de rand van het strafschopgebied. Schregardus kon eenvoudig in de lange hoek raak schuiven nu doelman Akkerman de lange hoek te ver open hield. Na ruim 20 minuten te hebben gespeeld bracht Mitchell Schievels de gastheren opnieuw op voorsprong. Een hard schot verdween prachtig achter doelman Dijkstra (2-1). Toch ging het wederom mis voor Waskemeer. Middels een aardige combinatie schoot Gerwin Dijkstra raak. Op slag van rust vloerde doelman Akkerman onreglementair Johan Boersma, de strafschop werd binnen geschoten (2-3). Tot overmaat van ramp moest Douwe van der Mei met een behoorlijke blessure het veld verlaten. Voor hem kwam Jurrien Hummel, na maandenlange revalidatie, binnen de lijnen. Waskemeer gaf zich niet over en kwam via Mitchell Schievels op gelijke hoogte (3-3). Nadat Schievels op aangeven van Jorrit Jan van de Vosse in kansrijke situatie mistte, werd later aanvoerder Hardenbol gevloerd. Schievels wist dit buitenkansje vanaf elf meter niet te benutten. Aan de andere kant van het veld kwam doelman Akkerman één tegen één met Overkempe als winnaar uit de bus. Het spel was in de tweede helft meer spannend dan goed, waarbij de beslissing een kwartier voor tijd viel. Een voorzet werd door Schievels doorgekopt, waarna Jorrit Jan van de Vosse hard raak schoot. Diens eerste competitietreffer bij het eerste elftal bleek gelijk een hele belangrijke, want nadien werd er niet meer gescoord (4-3). Dankzij deze overwinning blijft Waskemeer zicht houden op plaats elf van de ranglijst. Om deze doelstelling te realiseren zal er nog een lange weg vol zware wedstrijden volgen, te beginnen komende zaterdag te gast bij Leovardia, de onbetwiste koploper in 3B. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33