Waskemeer verslaat Anjum in duel met twee gezichten

Waskemeer verslaat Anjum in duel met twee gezichten Waskemeer heeft ook haar tweede competitiewedstrijd dit seizoen winnend weten af te sluiten. Tegen de verhoudingen in gingen de groenhemden de rust in met een 2-1 voorsprong. Na rust herpakten de gastheren zich en schreven de overwinning degelijk bij. Voor Waskemeer wist Douwe van der Mei en tweemaal Bouwe Veenstra het net te vinden. Onder leiding van arbiter R.J. van der Molen, welke vorige week eveneens Anjum mocht fluiten, werd er om 14:00 uur op sportpark t' Ald Leger onder wisselvallige weersomstandigheden afgetrapt. Middels een bliksemstart kwam Waskemeer in de eerste minuut op voorsprong. Sander Visser onderschepte verdienstelijk de bal en stuurde Bouwe Veenstra diep. Veenstra nam de bal mee en schoot overtuigend en bekeken binnen de palen, waarbij de doelman het nakijken had (1-0). Aansluitend nam Anjum het initiatief over en voerde de druk op, waarbij de thuisploeg te weifelend optrad en er kansen voor de gasten ontstonden. Er was nog geen kwartier gespeeld of Anjum kwam via Gerwin Dijkstra op gelijke hoogte. De thuisploeg creëerde bijzonder weinig en verdedigend rammelde het op verschillende posities. Mede dankzij goed keeperswerk van Mechiel van Valen, wist onder andere Overkempe geen doel te treffen. Eén van de weinige mogelijkheden voor de groenhemden was de vrije trap van Jurrien Hummel die naast het doel verdween. Waskemeer speelde onzorgvuldig, maar daar werd niet door Anjum van geprofiteerd. Desondanks was het tegen de verhoudingen in Douwe van der Mei die op slag van rust uit een standaardsituatie raak kopte (2-1). Tijdens de rust bleef Jurrien Hummel achter in de kleedkamer, voor hem kwam Douwe Haites binnen de lijnen. Het publiek kon in het tweede bedrijf de paraplu's opbergen en kreeg bovendien een beter spelend Waskemeer te zien. Dit resulteerde in meerdere kansen, waaronder een uitstekend schot van Wiebe Wagenaar die na een combinatie met Bram Boon de bovenhoek rakelings miste. Nadat één van de weinige wapenfeiten van Anjum in de tweede helft door Overkempe het doel van Mechiel van Valen miste, was het Sander Visser die op sublieme wijze Bouwe Veenstra wegstuurde. Diens inzet verdween snoeihard op de lat. Terstond was het opnieuw Sander Visser die in de kleine ruimte het publiek trakteerde op een geweldige steekbal na een afgeslagen corner. Visser vond Mark Veldman die direct een voorzet produceerde. Het schot werd ternauwernood gekeerd. Met nog een kwartier te spelen schoot Bouwe Veenstra op vrijwel identieke wijze deze middag voor de tweede maal raak 3-1. Terstond kwam Seijo van der Veen binnen de lijnen voor de moegestreden Bram Boon en even later verliet de niet geheel fitte Veenstra het veld, waarbij Nicky Smid de spitspositie overnam. Daar waar de defensie van de equipe van Klaas Zandberg niet meer in de problemen kwam, had de thuisploeg in de slotfase nog enkele mogelijkheden om de score te verruimen. Gelet op de ondermaatse prestaties in de eerste helft was dat ook te veel van het goede geweest. Na het laatste fluitsignaal van arbiter van der Molen mocht de tweede overwinning bijgeschreven worden. Ondanks dat Grootegast en Anjum geen hoogvliegers zullen zijn in deze competitie, was de euforie er niet minder om. De overwinning werd onder de muzikale omlijsting van Grutte Geart in de kantine gevierd. Volgende week wacht opnieuw een thuisduel. Ditmaal ontvangen de groenhemden promotie kandidaat Rijperkerk. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jansen, waarbij er op sportpark t' Ald Leger om 14:00 uur zal worden afgetrapt. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15