-
0
SV Mussel 1

Waskemeer verspeelt 2 dure punten tegen pover Mussel

Waskemeer is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om een overwinning te behalen op sv Mussel. Ondanks een groot veldoverwicht werd er in eigen huis niet reglementair gescoord deze middag (0-0), wat Mussel na negentig minuten het meest tevreden stemde.

Om klokslag half drie was het arbiter Meijer die voor de aftrap floot op sportpark 't Ald Leger. De groenhemden poogden zich veelvuldig een weg naar het doel te verschaffen bij het defensief ingestelde Mussel. In het eerste bedrijf ontstonden er verschillende mogelijkheden die onbenut bleven. Goed uitgespeelde kansen bleven het eerste half uur uit, mede doordat veelal de eindpass onnauwkeurig was. Aanvoerder Hardenbol was het dichtstbij een treffer, maar zijn bekeken schot werd verdienstelijk uit de beneden hoek geslagen door de vijandelijke doelman, waarbij de corner die resteerde niet het gewenste resultaat opleverde. Een eerdere poging van de aanvoerder binnen het strafschopgebied verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust werd een goede inzet in een overvol strafschopgebied vlak voor de doellijn geblokt. In de omschakeling was het Mussel die voor de eerste maal deze middag doelman Bouma testte. Deze inzet werd bekwaam uit het doel gewerkt. In de tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld. Waskemeer drong aan, maar had de grootste moeite het doel te bereiken en kwam vaker in de duels met Mussel dan gewenst, waardoor sporadisch uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Bouwe Veenstra wist enkele minuten na rust het doel weliswaar te vinden, nadat hij zijn lichaam vanuit het perspectief van Waskemeer goed had gebruikt, maar de arbiter van dienst dacht hier anders over en keurde het doelpunt af. De defensie met het centrale duo Rik Haven en Douwe van der Mei hadden in verdedigend opzicht weinig moeite met de gasten, waardoor doelman Bouma zelden in actie hoefde te komen. Waskemeer wisselde door. Zo kwamen Bart Wagenaar, Tseard Haites en Matthijs Haveman binnen de lijnen voor Bouwe Veenstra, Sander Visser en Douwe van der Mei. Waskemeer kon de druk op het vijandelijke doel gedurende de wedstrijd telkens meer opvoeren, maar de defensie van Mussel week niet. De vele standaard situaties leverden niets op evenals de pogingen van Hardenbol, Schievels en Muller. In de slotfase wist Virgil Muller na een fraaie actie de achterlijn te behalen en trok de bal voor. Schievels liet de bal bewust lopen, waarna Aren Greebe de ultieme kans kreeg om de groenhemden op voorsprong te zetten, maar schoot na een matige aanname in het zijnet. Na negentig minuten spelen heerste er een enorme teleurstelling bij de thuisploeg, terwijl Mussel zeer content was met het behaalde punt. Volgende week speelt Waskemeer het uitduel in en tegen Wildervank. De aftrap vind om 15:00 uur plaats.

Hoofdsponsor Waskemeer 1: Auto en Bandenbedrijf Jonkman.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.