Waskemeer wint van Makkum tijdens eerste confrontatie in nacompetitie

Waskemeer wint van Makkum tijdens eerste confrontatie in nacompetitie Waskemeer heeft zaterdagmiddag tijdens de eerste confrontatie in de tweeluik van de nacompetitie tegen Makkum in eigen huis met 2-1 gewonnen. Nadat Waskemeer eerst via Bouwe Veenstra de lat had geraakt en terstond de paal werd geraakt, kwamen de groenhemden via Regillio Holder op een vroege 1-0 voorsprong. Lang kon Waskemeer niet van de voorsprong genieten, daar Remco Miedema namens de gasten van dichtbij binnen kon werken. Nog voor het rustsignaal was het opnieuw Regillio Holder die de thuisploeg op voorsprong zette. Een afgemeten vrije trap van Jurrien Hummel verdween op het hoofd van Holder, welke de keeper kansloos liet. In de tweede helft kwam Makkum nauwelijks meer voor het doel van keeper Johan Bouma. Waskemeer creƫerde in deze meer spannend dan goede wedstrijd verschillende opgelegde kansen. Jan de Groot wist het doel van dichtbij niet te vinden, nadat Bouwe Veenstra een goede voorzet had geproduceerd. Terstond schoot Jurrien Hummel hard op het doel, waarna de keeper het schot blokte. De rebound die resteerde werd door de Groot overgeschoten. Nadat het schot van Bouwe Veenstra de uitkomende doelman van Makkum zag passeren, werd zijn inzet alsnog vlak voor de lijn door een verdediger gekeerd. Enkele minuten later was het Bindert Poelstra die oog in oog met de doelman faalde. Met nog 10 minuten te spelen werd Herbert Golsteyn voor Hedzer van Veen ingebracht en Jelmer Haites voor Jurrien Hummel. De score bleef ongewijzigd. Volgende week volgt de return in Makkum, waarin beslist zal worden welk team volgend jaar in de derde klasse uitkomt. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's