Wedstrijdoverzicht jeugd 25 september

Dit weekend kwamen er vier jeugdteams in actie. Van de vier wedstrijden werden er drie buitenshuis afgewerkt en stond alleen voor de JO19 een thuisduel op het programma.

Voor de JO19 betekende de thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen het eerste competitieduel van het seizoen. In bekerverband hadden de groenhemden van Jelmer Haites en Halbe Jan de Boer al tweemaal hun opwachting gemaakt. Nadat in eigen huis nipt van Rottevalle werd verlopen met 1-2 wist het team afgelopen dinsdag midweeks wel de volle buit te pakken. In Bovensmilde werd een benauwde maar verdiende 3-4 zege uit het vuur gesleept tegen BSVV. Dit weekend bleek het team uit de Sportstad echter een maatje te groot. Heerenveen was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en wist zevenmaal tot scoren te komen. Dit hadden er acht kunnen zijn ware het niet dat Djurre en penalty wist te keren. Aan Waskemeerse zijde kwam de eretreffer op naam van Sander, waardoor de drie punten door een 1-7 nederlaag mee naar Heerenveen gingen.

Na de galavoorstelling van vorige week tegen Haulerwijk (eindstand 14-0) stond voor de JO8 dit weekend een uitwedstrijd op het programma tegen De Sweach uit Beetsterzwaag. De groenhemden kenden een lastige start van de wedstrijd en het was de thuisploeg die uit wist te lopen naar een 4-1 voorsprong (doelpunt aan Waskemeerse zijde was van Lotus). Wie had gedacht dat het team zich hiermee gewonnen zou geven kwam bedrogen uit! Het team van Mirthe de Vegt en Kim Groot wist de rug te rechten en begon aan een spectaculaire inhaalrace. Samuel wist als doelman met katachtige reddingen enkele doelpogingen onschadelijk te maken en Jorrit was voor menig aanvaller van de Sweach een sta-in-de-weg. Ook Renske en Lisa speelden een puike wedstrijd en waren de gehele wedstrijd actief en Asa en Lotus hadden het vizier op scherp. Hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van Waskemeer. Door doelpunten van Asa (2x) en Lotus wist het team de stand gelijk te trekken naar 4-4, wat ook tevens de eindstand was. Doordat de JO8 de penaltyserie winnend wist af te sluiten stapten de groenhemden als morele winnaar van het veld!

Ook voor de JO11 stond een uitwedstrijd op het programma. Nadat vorige week in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-6 werd verloren van VEV’67 waren de groenhemden dit weekend uit op revanche. Hiervoor moesten in Niebert de punten binnen gehaald worden tegen Westerkwartier. Dit werd uiteindelijk één punt. In een spannend duel waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en werd uiteindelijk met 2-2 gelijkgespeeld. Doelpunten werden gemaakt door Jorrin en een eigen doelpunt van de thuisploeg. Al met al een verdiende uitslag waar beide teams tevreden mee kunnen zijn.

Tot slot moest ook de JO13 in de auto stappen voor haar wedstrijd. Het navigatiesysteem werd hierbij ingesteld op het Groningse Haren, alwaar gespeeld werd tegen Gorecht. Vorige week verloor het team van Harry v/d Veen en Tomar Peeters in eigen huis tegen de verhouding in van Stanfries met 1-2. Ook dit weekend wisten de groenhemden de buit niet binnen te slepen. In een spannende wedstrijd was het stuivertje wisselen met de thuisploeg, maar ook ditmaal viel het kwartje de verkeerde kant uit. Gorecht wist namelijk met 5-4 de overwinning over de streep te trekken. Net als tegen Stanfries had de JO13 ook ditmaal minimaal recht op een gelijkspel. Als het team hetzelfde spel ook aankomend weekend op de mat weet te leggen moet het mogelijk zijn om de eerste competitiezege te boeken!

Onderstaande wedstrijdfoto’s geven een sfeerimpressie van de wedstrijden van de JO8 en JO19.