Wedstrijdoverzicht jeugd 5 februari

In het eerste speelweekend van februari was er weer volop actie voor onze jeugdteams! Voor de kabouters stond vrijdag weer de wekelijkse training op het programma waarbij in de sporthal hard gewerkt werd aan hun voetbalskills! Ook de JO8 trainde dit weekend. De thuiswedstrijd van de JO8 tegen Oldeboorn kon door enkele corona gevallen aan de kant van de gasten namelijk geen doorgang vinden. Als vervanging werd er getraind door het team van coaches Mirthe de Vegt en Kim Groot, waarbij de blik al gericht is op de wedstrijd van volgende week in en tegen Gorredijk! Nadat alle teams vorige week voorzien waren van de nieuwe tenues werden dit weekend de nieuwe trainingspakken uitgedeeld. Hiermee komen alle teams weer spik en span voor de dag! Voor de JO11, JO13, JO15 en JO19 stond er wel een wedstrijd op het programma. Hieronder een overzicht van de resultaten.

De JO15 kwam op het eigen sportpark ’t Ald Leger in actie tegen Oerterp. Met deze tegenstander had het team van coaches Sander Visser en Jerre Wagenaar nog wel een appeltje te schillen, want voor de winterstop werd tegen de Ureterpers een 2-0 voorsprong verspeeld en ging de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 verloren. Deze wedstrijd vormde dan ook de uitgelezen mogelijkheid om revanche te nemen en de positie in de bovenste regionen van de ranglijst te versterken. Onder leiding van scheidsrechter Jorn Sikma begonnen de groenhemden goed aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd viel te noteren voor Storm, maar nadat hij de keeper omspeeld had trof zijn schot helaas geen doel. Enkele minuten later was het wederom Storm die goed doorliep op de keeper en de bal tegen zich aan geschoten kreeg, maar helaas rolde de bal net langs de voor Waskemeer verkeerde kant van de doelpaal. Nadat een schot van Matthijs vanaf een meter of 25 net over zeilde kreeg Storm wederom een goede kans na een uitgemeten voorzet van Nander, maar belandde de bal niet tussen de palen. Uiteindelijk kwam Waskemeer dan toch op de dikverdiende voorsprong en wie anders dan Storm was de man die de ban wist te breken. Na een diepe bal stoomde hij het strafschopgebied in en liet de keeper kansloos met een bekeken schuiver. De 1-0 tussenstand vormde tevens de ruststand. Na de pauze schoot de JO15 uit de startblokken want in de eerste minuut wist Sem de score te verdubbelen. Vanaf de rand van de zestien wist hij iedereen op het verkeerde been te zetten met een hard schot die de keeper van Oerterp te machtig was. Ook de gasten lieten zich niet onbetuigd en wisten zich terug in de wedstrijd te knokken met de aansluitingstreffer. De groenhemden waren het hierna even kwijt en Oerterp kreeg enkele prima kansen die door goed verdedigend optreden en fraai keeperswerk van Nanning niet in doelpunten werden omgezet. Naarmate de wedstrijd het einde naderde herpakte Waskemeer zich weer en kreeg het enkele goede kansen die onbenut gelaten werden. Vlak voor tijd kreeg Oerterp de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Oog in oog met Nanning wist de spits van de gasten echter niet tot scoren te komen door uitstekend handelen van Nanning die zich met zijn ziel en zaligheid tweemaal voor de bal wist te gooien. Hierdoor boekte de JO15 uiteindelijk een zwaarbevochten zege die over de hele wedstrijd als verdiend bestempeld kan worden. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma voor de JO15; in Leek zal om 10:30 afgetrapt worden op sportpark Oostindië tegen VEV’67.

De JO11 speelde in Oosterwolde tegen haar leeftijdsgenoten van sv Oosterwolde. Op sportpark Oostenburg bleek Oosterwolde net een maatje te groot voor de groenhemden. In de eerste helft resulteerde dit in een ruststand van 6-1. Na de pauze herpakte het team van Tseard Haites en Johan Keuning zich in de tweede helft en werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 8-1. Het vertoonde spel in de tweede helft geeft de burger moed en biedt voor de coaches voldoende aanknopingspunten voor de thuiswedstrijd van volgende week. Op sportpark ’t Ald Leger wordt om 10:15 gespeeld tegen Nieuw Roden. Voor Waskemeer is dit geen onbekende. In september werd dit duel namelijk ook al gespeeld en toen trokken de groenhemden in een knotsgek en doelpuntrijk duel aan het langste eind met 10-8. Het moet dus mogelijk zijn om aanstaande zaterdag wederom een goed resultaat te boeken en daarmee de punten in eigen huis te houden!

Onder leiding van interim-coach Sietze Keuning speelde de JO19 op sportpark ’t Ald Leger tegen Viod uit Driezum. Vorige week moesten de groenhemden genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel in Niebert tegen Westerkwartier, waar het gezien de kansenverhouding recht had gehad op meer. De gasten uit Driezum kwamen vorige week niet in actie, maar zijn in de eerste competitiehelft op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd in de najaarshelft. Dat Viod een aardig potje kan voetballen was dus op voorhand duidelijk en kwam ook op het veld tot uiting. In de eerste helft was het stuivertje wisselen en gingen beide teams uiteindelijk met een 2-2 tussenstand de rust in. In het tweede bedrijf wisten de groenhemden het initiatief naar zich toe te trekken en uit te lopen naar een 4-2 voorsprong. Enkele goede kansen op de 5-2 en daarmee de definitieve nekslag voor de gasten bleven onbenut en hiervoor kregen de groenhemden uiteindelijk het deksel op de neus gepresenteerd. Viod wist namelijk de wedstrijd te keren en terug te komen tot een 4-4 tussenstand. In de slotminuten kampten beide partijen met enkele krampverschijnselen en op het tandvlees zocht de JO19 nog eenmaal de aanval. Met een bekeken diepe bal stuurde Bart de razendsnelle Aren de diepte in. Deze wist zijn directe tegenstander het nakijken te geven en zette vervolgens Patrick 1-op-1 met de keeper. Deze schoot de bal tegen de voet van de keeper aan, waarna de bal pardoes voor de voeten van Jelmer Nick belandde. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal langs een invliegende verdediger tegen de touwen. Euforie alom natuurlijk en enkele momenten later floot scheidsrechter Melle Stoker voor het eindsignaal. Hiermee kan de JO19 met een 5-4 overwinning drie zwaarbevochten punten bijschrijven die het op het tandvlees over de eindstreep heeft weten te slepen. Naast Jelmer Nick kwamen de doelpunten op naam van Aren (3x) en Frits. Aanstaande zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Anjum op het programma; op sportpark ’t Kolkenfjild zal de bal om 9:00 gaan rollen.

Tot slot speelde de JO13 een uitwedstrijd in Heerenveen tegen Heerenveense Boys. Deze wedstrijd stond afgelopen weekend in omgekeerde volgorde ook al op het programma. Toen wist het team van Harry v/d Veen en Tomar Peeters overtuigend met 10-1 aan het langste eind te trekken. Ook ditmaal waren de groenhemden de betere. In de eerste helft wisten de ‘feansters’ nog goed partij te bieden en gingen beide teams met een 1-2 tussenstand de rust in. In het tweede bedrijf was de koek aan Heerenveense zijde op en was het verzet gebroken. Hierdoor kon de JO13 uitlopen naar overtuigende 1-7 eindstand. Een goed resultaat waarmee de groenhemden uitstekend aan de competitie zijn begonnen! Volgende week hopen de spelers deze flitsende competitiestart een goed vervolg te kunnen geven. In eigen huis speelt het dan om 8:45 tegen Oldeboorn.

Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen voetbalweekend.