Wedstrijdoverzicht jeugd 6 november

In het eerste speelweekend van november kwamen alle jeugdteams in actie. Voor de JO11 en JO13 stonden thuiswedstrijden op het programma terwijl de JO8, JO15 en JO19 op vreemde grond moesten proberen om de drie punten veilig te stellen. Hieronder een korte terugblik.

Zoals inmiddels gebruikelijk hebben de kabouters het voetbalweekend afgetrapt op de vrijdagavond. Doordat de wintertijd inmiddels haar intrede heeft gedaan werd er getraind met de veldverlichting aan. Dit gaf een extra sfeerdimensie aan een fanatieke training waarbij de tien aanwezige kabouters zich in het zweet hebben gewerkt tijdens het ontwikkelen van hun voetbalskills!

Op zaterdag werd de ochtend afgetrapt door de JO8. Zij maakten hun opwachting in en tegen Marum. Hierbij hadden de groenhemden de intentie om de eclatante zege van vorige week in eigen huis tegen Roden (6-2) een goed vervolg te geven. En dat is gelukt! De spelers gooiden alles in de strijd en wisten met mooie acties en fraaie dribbels voor gevaar te zorgen. Uiteindelijk gaf het scorebord na twee keer twintig minuten speeltijd een eindstand van 4-1 aan in het voordeel van de JO8! De doelpunten werden eerlijk gedeeld door Lotus en Jorrit aangezien beiden tweemaal het net wisten te vinden. De spelers van coaches Mirthe de Vegt en Kim Groot maken een sterke ontwikkeling door en komen wekelijks steeds beter voor de dag. Dit in combinatie met een vaste supportersschare van trouwe ouders en andere familieleden maakt dat elke tegenstander de borst kan natmaken als ze tegen dit team moeten aantreden! Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen ONT gepland (aanvang 10:00). Het team zal alles in het werk stellen om ook dan de volle buit binnen te halen!

Voor de JO11 stond een wedstrijd op het eigen sportpark ’t Ald Leger op de planning. Tegenstander hierbij was Trinitas uit Boijl. De gasten zullen met vertrouwen naar Waskemeer zijn afgereisd want vorige week werd een overtuigende 9-1 overwinning op Gorredijk geboekt. De groenhemden verloren vorige week nipt in Drachten van Drachtster Boys waar op basis van het spelbeeld een gelijkspel verdiend was geweest. Onder leiding van scheidsrechter Matthijs Haveman begonnen beide teams vol goede moed aan de wedstrijd. Het waren hierbij de gasten goed uit de startblokken schoten en dreigend voor de dag kwamen. Keeper Bernt wist nog menig schot uit zijn doel te houden maar wist niet te voorkomen dat Trinitas naar een 0-2 tussenstand kon uitlopen. Vlak voor de rust deden de groenhemden hun duit in het zakje en wist Jorrin de aansluitingstreffer te maken. In het eerste kwartier na de pauze ontspon zich een knotsgek doelpuntenfestijn. Uiteindelijk gaf het scorebord 4-4 aan maar hier nam Jorrin geen genoegen mee en vlak voor de time-out schoot hij zijn team op voorsprong. In het resterende kwartier golfde het spel op een neer en waren er goede kansen te noteren voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor kan de JO11 drie zwaarbevochten punten bijschrijven en kan het terugkijken op een wedstrijd waarin naast goed veldspel ook de juiste mentaliteit en wilskracht werd getoond om de punten in eigen huis te houden. De groenhemden van coaches Tseard Haites en Johan Keuning hopen dat deze overwinning een opmaat is naar meer! Voor de volgende wedstrijd reist het team met vertrouwen af naar Drachten, alwaar om 10:00 gespeeld zal worden tegen vv Drachten.

Net als voor de JO11 stond ook voor de JO13 een thuiswedstrijd op de planning. De groenhemden van coaches Harry v/d Veen en Tomar Peeters kennen een moeizaam seizoen waarbij het is ingedeeld in een sterke competitie. Voetballend kan het team vaak aardig meekomen in de wedstrijden, maar de tegenstander is vaak fysiek net een slagje groter. Dat was ook deze zaterdag het geval. In de eerste helft wist tegenstander Gorecht uit het Groningse Haren uit te lopen naar een 0-7 ruststand. In de tweede helft ontspon zich echter een hele andere wedstrijd en wisten de groenhemden de rug te rechten en kwamen hierbij sterk voor de dag. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat de tweede helft in een 1-1 gelijkspel eindigde. Doelpunt aan Waskemeerse zijde kwam op naam van Jarna. Echter wordt een wedstrijd gespeeld over twee helften en gingen de punten verdiend mee naar Haren, maar het spelbeeld in de tweede helft geeft vertrouwen voor het restant van de competitie. Volgende week staat er voor de JO13 geen wedstrijd ingepland, waarna op 20 november de competitie hervat zal worden in Appelscha tegen Stanfries.

Voor de JO15 was het een week met een midweekse wedstrijd. Op donderdag moesten de manschappen van Jerre Wagenaar en Sander Visser afreizen naar Akkrum. In een lastige en spannende pot wist Storm zich uiteindelijk tot matchwinner te kronen door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Afgelopen zaterdag stond voor de groenhemden wederom een reis richting de gemeente Heerenveen op het programma, maar ditmaal werd koers gezet naar Heerenveen voor een wedstrijd tegen Heerenveense Boys. De Heerenveeners stonden op de ranglijst een aantal plekken onder Waskemeer dus een overwinning moest tot de mogelijkheden behoren. Om 13:15 begonnen beide teams aan de wedstrijd. De gastheer kwam hierbij sterk voor de dag en wist de ban te breken door op voorsprong te komen. Dit werd uiteindelijk nog voor rust rechtgezet door Patrick en Storm waardoor beide teams met een 1-2 tussenstand aan de thee gingen. Na de pauze wist de JO15 de voorsprong uit te breiden door wederom doelpunten van Patrick en Storm. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-4 overwinning voor de groenhemden en kan teruggekeken worden op een goede wedstrijd waarin hard gewerkt is. Door deze driepunter is de JO15 opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst en staat het op basis van verliespunten zelfs derde. Volgende week hopen de spelers deze overwinning een goed vervolg te kunnen geven als om 12:30 een wedstrijd tegen nummer twee ONS Sneek op de planning staat in Sneek.

En last but not least kwam ook de JO19 in actie. Hiervoor werd de routeplanner ingesteld op Terwispel alwaar gespeeld zou gaan worden tegen WTTC. Voor het team van Halbe Jan de Boer beloofde dit een pittige wedstrijd te worden aangezien WTTC al haar drie gespeelde wedstrijden winnend heeft weten af te sluiten met imponerende doelcijfers van 23 voor en slecht een tegen. In de eerste helft kon de JO19 aardig meekomen met de thuisploeg. Uiteindelijk werd er gerust met een 2-1 voorsprong voor WTTC, waarbij het doelpunt aan Waskemeerse zijde door Sander werd gemaakt. Na de rust volgde een collectieve inzinking bij de groenhemden die uiteindelijk resulteerde in een 9-1 eindstand. Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Volgende week krijgt het team de kans om zich te revancheren en de wansmaak van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Om 11:00 zal dan aangetreden worden tegen Boornbergum op sportpark ’t Ald Leger.

Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen voetbalweekend.